Share

Home / Invatamant / Legea pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic, contestată la Curtea Constituţională

Legea pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic, contestată la Curtea Constituţională

Grupurile parlamentare ale PNL și PMP au contestat marţi, 13 februarie, la Curtea Constituţională a României, Legea pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic II. Rákóczi Ferenc din Târgu-Mureş, cu predare în limba maghiară.
„Argumentele care stau la baza sesizării sunt înfrângerea voinţei autorităţii administraţiei publice locale, crearea unei situaţii de discriminare faţă de toate celelalte unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din România și încălcarea principiului constituţional al neretroactivităţii legii civile, prin aceea că la articolul 1, alineatul 1, se menţionează că „liceul (…) îşi păstrează personalitatea juridică”, formulare de natură să instituie retroactivitatea legii”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, Cristian Chirteş, senator PNL de Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ping-pong pe rețeaua școlară

În fiecare an, în municipiul Târgu Mureș, aprobarea rețelei școlare face valuri. Nici sfârșitul anului …

Share
Share