Share

Home / Social / Ore de șah și lucru manual pentru persoanele cu dizabilități

Ore de șah și lucru manual pentru persoanele cu dizabilități

Asociația HIFA România organizează lunar activități pentru persoanele cu dizabilități cu scopul de a ajuta la recuperare, reabilitare, menținerea sănătății, integrare și reintegrare socială, orientare vocațională, facilitarea accesului la un loc de muncă. Se desfășoară prin terapie ocupațională, suport și activități sportice, culturale și recreere.

Activitățile de lucru manual oficial se desfășoară în zilele de marți (27 martie următoarea întâlnire). Dar de obicei beneficiarii se întrunesc de mai multe ori săptămânal când se pregătesc pentru un târg sau primesc o comandă. La lucru manual se întrunesc în jur de 12-15 persoane cu dizabilități. Între orele 12-19. Cum stau mai multe ore, primesc și o masă caldă.

Organizează și ore de șah care se țin la Casa Deus Providebit, unde în curte au o sală mică, unde se întrunesc în fiecare miercuri (28 martie următoarea întânire) 4-5 persoane cu dizabilități pentru a învăța și juca șah. Profesoara Gal Imola se ocupă de ei și anual de câteva ori se înscriu și la concursuri de șah. Anul trecut undeva în august au organizat chiar ei o competiție în care s-au înscris jucători din mai multe județe și desigur persoane cu dizabilități. Ei se întâlnesc între orele 16-18.

Nu în ultimul rând, au loc repetiții de dans care se desfășoară în fiecare miercuri între orele 17.45-19.45 la Universitatea Sapientia din Corunca. Cu doi ani în urmă au primit undă verde de a folosi holul clădirii care este suficient de mare ca aceste 5 perechi mixte să se poate danseze. Formația de dans se pregătește pentru două spectacole în data de 7 aprilie la Odorheiu Secuiesc și respectiv 14 aprilie unde îi putem vedea chiar la evenimentul local TEDx Tîrgu-Mureș Future Unchanged.

Pentru a afla mai multe despre evenimentele lor săptămânale, puteți intra pe pagina HIFA.

Elena POLEARUȘ

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cazul femeii împuşcate în cap: ce au decis anchetatorii în legătură cu şoferul urmărit de Poliţie

Şoferul de 20 ani implicat în urmărirea care a dus, vinerea trecută, la rănirea gravă …

Share
Share