Share

Home / Administratie / Peste 20.000 de mureşeni, cu acte de identitate expirate

Peste 20.000 de mureşeni, cu acte de identitate expirate

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Mureş aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că la data de 1 aprilie 2018 în evidenţa instituţiei se află 23.828 persoane care deţin acte de identitate expirate, din care 3.266 de persoane cărora le-a expirat actul de identitate în anul curent şi 20.562 de persoane cărora le-a expirat actul de identitate în anii anteriori.

Ce spun prevederile legale

Din totalul de 23.828 persoane, 5.651 sunt tineri care nu au solicitat eliberarea primului act de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani.

„Conform prevederilor articolului 19 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 97/2005 privind domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, cu modificările şi completările ulterioare, actul de identitate se preschimbă la expirarea termenului de valabilitate. Titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat să solicite eliberarea unui nou act de identitate cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile”, a precizat Codruţa Sava, director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş.

Amendă între 40 şi 80 de lei

Nerespectarea prevederilor legale de mai sus constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 40 şi 80 lei.

„Pe această cale, facem apel la persoanele aflate în una din situaţiile prezentate să se prezinte de îndată la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor care deserveşte localitatea de domiciliu în vederea obţinerii unui act de identitate valabil”, a transmis Codruţa Sava.

(Redacţia)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ludușenii completează declarații de impunere

După aprobarea Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de Management Integrat al Deșeurilor …

Share
Share