Iulia Iuonaș câștigătoarea Concursului Național “Carmen Sylva” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1559 Vizualizări

Iulia Iuonaș câștigătoarea Concursului Național “Carmen Sylva”

Aflat la cea de a VIII-a ediție, Concursul Naţional “Carmen Sylva” şi-a desemnat  câştigătorii la cele patru secţiuni, desen, pictură, gravură şi fotografie. Concursul Național “Carmen Sylva”, organizat de Ministerul Culturii şi Muzeul Naţional Peleş, are ca scop descoperirea tinerilor talentați care nu urmează cursurile unor școli sau universități cu profil de artă, oferindu-le posibilitatea de a expune lucrările lor unui public larg, care vizitează Castelul Pelișor.

Moștenirea Reginei Elisabeta

Obiectivul general al Concursului Național “Carmen Sylva”este acela de a continua tradiția promovării tinerelor talente artistice, începută de Regina Elisabeta, activitate de mecenat continuată de Principesa Maria, care a strâns în jurul ei artiștii plastici ai vremii, patronând societatea Tinerimea Artistică. În Castelul Pelișor există mărturii ale acestei activități admirabile, reprezentate prin lucrări de artă plastică expuse în sălile deschise publicului. Obiectivul specific al proiectului constă în organizarea unei expoziții temporare la Castelul Pelișor pentru tineri talentați din întreaga țară, desemnați câștigători de un juriu de specialitate.

Dublă “Carmen Sylva” pentru Iulia Iuonaș

Printre câștigătorii ediției din acest an se numără și Iulia Iuonaș din Reghin, eleva în clasa a 10-a la Colegiul National Unirea din Tg Mures, profil Matematica-Informatica, care a câștigat Locul 1, cu un punctaj de 46 de puncte,  la disciplina Fogografie, categoria a II-a : 15 – 21 ani. Performanța Iuliei este cu atât mai meritorie cu cât în urmă cu doi ani a obținut Locul 1, tot la disciplina Fotografie, la categoria de vârstă 7 – 14 ani.

„Fotografia este arta care îți hrănește mintea și sufletul”

Locul 1 îi permite Iuliei să fie prezentă în cadrul  expoziției temporare pentru câștigători, în Holul de Onoare al Castelului Pelișor ( 31 mai 2018) precum și în cadrul vernisajului expoziției temporare de la castelul Pelișor (1-2 iunie 2018), care va fi deschisă pentru public până la data de 30 iunie 2018.

„Am participat cu trei lucrări de fotografie, jurizate toate trei, „Metamorfoza”, „1910” și „Evadare”. Faptul că am câștigat a doua oară Concursul „Carmen Sylva” la secțiunea Fotografie, categoria de vârstă 15-21 de ani, îmi confirmă încă o dată că fotografia este arta care îți hrănește mintea și sufletul. Mulțumesc celui care a fost mentorul meu, marele fotograf Dan Beșliu, care mi-a arătat că fotografia vorbește și spune povesti. Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc părinților care m-au susținut și mă susțin în continuare”, ne-a declarat Iulia Iuonaș.

Iulia Iuonaș – „1910”
Iulia Iuonaș – „Evadare”
Iulia Iuonaș – „Metamorfoza”
Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE