Share

Home / Administratie / Consiliul Judeţean Mureş, membru al Asociaţiei Române pentru Smart City și Mobilitate

Consiliul Judeţean Mureş, membru al Asociaţiei Române pentru Smart City și Mobilitate

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 27 septembrie, într-o şedinţă ordinară de lucru, aderarea Județului Mureș, în calitate de membru, la Asociaţia Română pentru Smart City și Mobilitate.

Demers pentru o comunitate “smart”

Aderarea s-a făcut la iniţiativa Asociației Română pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM) care a transmis conducerii Consiliului Judeţean Mureş, în data de 11 iulie 2018, invitația de a adera la această asociație.

“În Europa există o serie de exemple de comunități “smart”, care folosesc tehnologia modernă pentru a fluidiza traficul, a îmbunătăți transportul public, relația cetățenilor cu autoritățile sau condițiile de locuit și sistemele de sănătate și educație sau pentru a reduce poluarea și consumul de energie. România se află la început pe acest drum iar Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate militează pentru o comunitate formată din cetățeni, companii și instituții publice implicate activ în dezvoltarea comunităților locale și preocupate să ofere cele mai bune servicii și soluții pentru locuitorii acestora”, a precizat Valer Băţagă, director executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională şi Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Mureş.

“Mureş Smart City”, proiect în pregătire

Potrivit acestuia, Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate este persoană juridică română de drept privat, fără scop patrimonial, având ca obiective principale dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din țară, dezvoltarea Industriei Smart City precum și atragerea atenției asupra importanței pe care o au activitățile de implementare a soluțiilor inteligente pentru nivelul de trai al oamenilor, pentru îmbunătățirea calității vieții, pentru integrarea tehnologiei în comunități și pentru a ușura accesul la informațiile provenite de la autorități, la informații și soluții ce pot spori calitatea vieții, sănătății și securității cetățenilor.

Totodată, Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate reunește elita profesioniștilor și experților în fiecare domeniu reprezentativ pentru Industria Smart City și se bucură de recunoaștere internațională fiind partener în diverse programe internaționale.

“Printre beneficiile aderării Județului Mureș la Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate menționăm: accesul la cele mai noi tehnologii și informații privind industria Smart City, posibilitatea de a participa în programe cu finanțare europeană, promovarea priorităților județului în rândul membrilor și partenerilor Asociației Română pentru Smart City și Mobilitate, participarea la cele mai importante evenimente ale industriei Smart City. Aderarea și participarea în calitate de membru la activitățile Asociației Română pentru Smart City și Mobilitate ar putea contribui la așezarea Județului Mureș pe harta Smart City a României putând deveni astfel nu doar un reper de bună practică și demn de urmat, dar mai ales un catalizator pentru regiune, prin atragerea unui număr semnificativ de investitori și start-up-uri dornice să se implice într-un viitor proiect: ”Mureș Smart City”, deschiderea unor noi orizonturi de investiții și dezvoltare locală prin atragerea de parteneri care ar urma să dezvolte facilități de cercetare și inovare, elaborarea și implementarea proiectului: ”Mureș Smart City” – laborator regional pentru servicii și produse Smart City prin conectarea factorilor relevanți – instituții publice centrale și locale, companii, ONG-uri și universități”, a arătat Valer Băţagă.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiect al Arhiepiscopiei Sibiu: 21 de întreprinderi sociale vor primi subvenții de până la 100.000 de euro fiecare din fonduri europene nerambursabile

  26 februarie 2020   Dezvoltarea antreprenoriatului social din Regiunea Centru, prin înfiinţarea și dezvoltarea …

Share
Share