Share

Home / Cultură / Librăria pe roți poposește în Târgu-Mureș

Librăria pe roți poposește în Târgu-Mureș

În dimineața zilei de 18 octombrie, trecătorii din stația Pieței Teatrului au observat o mică trăsură ticstită cu cărți care apăruseră parcă de nicăieri și care îi îmbia cu un mesaj scris cu litere de-o șchioapă: „Cărți la 5 lei!”.

Inițiativa îi aparține unei asociații din Ungaria, Konyvmentok Kulturalis Egyesulet, împreună cu Hunalibri din România. „Inițiativa a pornit din Ungaria, de 5 ani suntem în Ungaria prezenți prin asociație. Oamenii sunt foarte bucuroși și ne laudă pentru inițiativă”, a spus Csiky Eduard, managerul Hunalibri. Momentan în țară ei și-au parcat trăsura în Târgu-Mureș și de la sfârșitul lunii august și în Satu-Mare.

Oricine așteaptă acum în stație autobuzul, are la îndemână plăcerea de a căuta printre sutele de titluri pentru a-și găsi cartea perfectă de tranzit.

Csiky Eduard

Cărți pentru buzunarul oricui

„Am vrut să oferim oamenilor plăcerea lecturii și ne doream să le dăm șansa să citească și oamenilor care se află într-o situație mai modestă și nu pot cumpăra de la librărie sau de pe internet cărți cu 60 sau 80 de lei. La noi ei pot să găsească toate cărțile la 5 lei. Avem cărți în limba maghiară, cărți în limba română, dar și în limbi străine cum ar fi engleză, spaniolă, germană din care avem măcar câteva cărți din fiecare. Toate cărțile sunt categorizate, avem beletristică, literatura română, avem chiar și Biblia, lecturi distractive, lectură pentru copii, pentru școală și pentru tineret”, ne-a spus Csiky Eduard.

Oferta este variată, iar printre cărțile care majoritatea sunt second-hand, se găsesc și cărți nou-nouțe la prețul modic de 10 lei. Momentan ei au peste 2000 de cărți în stoc. „Ieri, când am deschis, într-o singură oră am vândut mai mult de 100 de cărți, deci oamenii chiar sunt deschiși la această idee. Vom fi cu siguranță o lună pe această poziție, după care nu știm ce vom face încă”, a conchis Csiky Eduard.

Elena POLEARUȘ

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Percheziții la mureșeni suspecți de tâlhărie și tentativă de omor în Germania!

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul …

Share
Share