Campanie de informare de Ziua Diabetului Sanatate
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 192 Vizualizări

Campanie de informare de Ziua Diabetului

Atât la nivel național, cât și internațional, 14 noiembrie este desemnată și sărbătorită ca Ziua Diabetului. Stabilită la inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF) şi a Organizației Mondiale a Sănătății, această zi reprezintă cea mai mare campanie mondială de informare despre diabet.

Cu această ocazie, Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș (ASCOTID) în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu-Mureș vor ilumina în seara zilei de 14 noiembrie în albastru Cetatea Medievală și Primăria Municipiului Târgu-Mureș, în semn de solidaritate cu persoanele cu diabet. În momentul de față, în lume există 425 de milioane de persoane cu diabet, în România fiind peste un milion din care aproximativ 3.600 copii.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în parteneriat cu ASCOTID Mureş şi Asociaţia Medicilor de Familie Mureş, va organiza în aceeași zi un simpozion de la ora 11.00 în Amfiteatrul I de la etajul I.

Tema Zilei Mondiale a Diabetului 2018-2019, stabilită de către Federaţia Internaţională de Diabet, este „Familia şi Diabetul”. Evenimentul va reuni medici specialişti în diabet şi boli de nutriţie, medici de familie, medici pediatri, psihologi, pacienţi și va încerca să răspundă la zecile de întrebări legate de diabetul zaharat.

O zi specială pentru cei afectați

Campania de informare va fi continuată de organizatori și în weekend, mai exact sâmbătă 17 noiembrie, cu o conferință care va începe la ora 10.00 în Cetatea Medievală, la cupola de sticlă.

Temele abordate se referă la impactul pe care diabetul zaharat îl are asupra persoanei cu diabet precum și a familiei, sloganul acestui an fiind „Diabetul și familia”.

„Sunt așteptațe familiile cu copii și tineri diagnosticați cu diabet zaharat să dezbată această temă împreună cu specialiști în domeniu. Dr. Muntean Irina, medic primar diabetolog, va vorbi despre beneficiile introducerii tehnologiei moderne în tratamentul diabetului zaharat de tip 1, dr. Fărcaș Dan, medic primar cardiolog, autorul romanului „Virtuți adormite” va vorbi despre acceptarea bolii, cartea fiind un ghid de supraviețuire a persoanelor bolnave, psihologul Cozma Melania va vorbi despre rolul familiei în viața pacientului cu diabet, precum și importanța consilierii psihologice în vederea creșterii calității vieții acestora. Nu vor lipsi momentele de joacă, concursuri cu premii și muzică pentru copilașii insulinodependenți, iar la finalul întălnirii vor lansa baloane albastre spre cer”, a spus organizatoarea evenimentului, Molnar Rodica, președinte ASCOTID Mureș.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE