Victorii și pumni împărțiți la polo între Poli Cluj și CSM Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1389 Vizualizări

Victorii și pumni împărțiți la polo între Poli Cluj și CSM

Dublă dramatică în etapa a V-a a returului Superligii la polo masculin între CSM Târgu-Mureș și Politehnica Cluj, partide disputate în bazinul clujenilor. Deși fără o miză, mureșenii aflându-se pe locul 6, la 17 puncte în fața echipei clujene, aflată pe 8, penultimul și doar cu șanse teoretice pentru mureșeni de a depăși Rapid București, cele două partide nu s-au încadrat nici pe departe în spiritul de fair play în care ar trebui să se desfășoare competițiile sportive. Cu evoluții mai bune și cu două victorii în partidele tur din bazinul târgumureșean, încheiate 9-4 și 9-6, CSM era favorită în dubla de la Cluj. Orgoliile gazdelor și prestația brigăzii de arbitri, orădenii Băcuț și Baidoc au făcut ca lucrurile să degenereze. Mureșenii au reușit să învingă în primul meci cu 13-11, dar tensiunea a atins cote maxime, atât în apă, cât și pe uscat. În urma protestelor antrenorului mureșenilor Edward Andrei, acesta a fost eliminat cu cartonaș roșu. Au urmat altercații la care a fost nevoie de intervenția oamenilor de ordine și a jandarmilor pentru ca acesta să nu fie agresat de suporteri. Scorul partidei pe reprize a fost, 2-2, 4-3, 2-4, 5-2, mureșenii reușind să întoarcă rezultatul în ultima repriză, după ce au fost conduși la ultima pauză. De la CSM au înscris Paul Bindea 3, Raul Bindea 2, Alexandru Gheorghe 2, Raymond Jiganea 2, Gleb Chiriacov 1, Andrei Baciu 1, Octavian Itul 1, Antonio Alexandrescu 1.

Polo-ul, sport sângeros

Cu aceeași brigadă de arbitri, era așteptată o partidă a doua la fel de tensionată. Cu antrenorul eliminat și Andrei Buda ieșit din bazin ca după un meci de K1, mureșenilor le-au fost diminuate considerabil șansele în a doua partidă. După două reprize încheiate la egalitate, clujenii s-au impus într-un final la fel de tensionat, scor 11-8, pe reprize 4-4, 2-2, 4-1, 1-1. În acest joc golurile mureșenilor le-au înscris P. Bindea 1, R. Bindea 2, Baciu 1, Itul 1, Gheorghe 2, George Stoian 1.

CSM mai are de susținut în sezonul regulat trei duble, dintre care una pe teren propriu, cu CSM Digi Oradea. Acesta va avea loc la sfârșitul săptămânii, vineri, 8 martie, ora 19.00 și sâmbătă, ora 11.00. Vor urma două săptămâni de pauză, două deplasări la București, cu Steaua și Rapid, apoi turneul play-out între echipele de pe locurile 5-9.

„Am solicitat federației și Colegiului Arbitrilor să ia atitudine ca urmare a evenimentelor din prima zi. După opinia arbitrilor Băcuț și Baidoc, așa arată un fault simplu de joc, fază petrecută în fața arbitrului Băcuț, aflat la 5 metri, fază petrecută la suprafața apei, pumn în față, dinte spart și el consideră fault simplu de joc. Aceștia ar trebui să arbitreze la categoria copiilor cam 30 de ani, abia după aceea sa treacă într-o categorie superioară. Cerem public suspendarea celor doi arbitri din activitatea de arbitraj, fapt care nu se va întâmpla, deoarece consider că nu are cine să ia această decizie. A fost viciere de rezultat și favorizarea echipei Poli Cluj, nerespectarea regulamentelor jocului de polo în situații de brutalitate și îi recuzăm pe viață pe acești doi arbitri la partidele CSM Târgu-Mureș la toate categoriile de vârstă la care participă clubul nostru. Noi ne vom continua activitatea după principiul „ce nu te omoară te întărește”, a afirmat Toth Ferenc, directorul secției polo din cadrul clubului.

În foto 2, Andrei Buda la ieșirea din bazin (sursa: F.B. CSM Tg Mures)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE