MentorCon, mentorat pentru liceeni, aflat la prima ediție, a fost finalizat cu succes Invatamant
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 1282 Vizualizări

MentorCon, mentorat pentru liceeni, aflat la prima ediție, a fost finalizat cu succes

Interact Târgu-Mureș în colaborare cu Rotary Club Târgu-Mureș au realizat în acest weekend, între 22 și 23 martie, prima ediție a evenimentului MentorCon în incinta hotelului Grand.

MentorCon este o convenție destinată atât tinerilor liceeni, cât și publicului care se confruntă cu lipsa de îndrumare și de consiliere în alegerea unei cariere, un eveniment complet gratuit pentru participanți.

Tinerii sunt de obicei pierduți la capitolul carieră

„Foarte mulți tineri din zilele noastre sunt pierduți, nu știu ce o să facă mai departe în carieră, la ce facultate să dea. De asta ne-am gândit, în special pentru liceeni, să facem o conferință unde să vină mentori care să le povestească despre domeniile în care activează, să spună nu doar partea frumoasă, ci și cea negativă cu care se ocupă și să se pregătească tânărul care vrea să aplice la acea facultate sau să se pregătească pentru acea carieră”, a transmis Viktor Tarcza-Zarug, președinte Interact Club Târgu-Mureș.

Anumite studii au arătat că unul din 3 studenți români abandonează facultatea, cauzele fiind alegerea greșită a facultății sau lipsa de îndrumare. Tocmai din acest motiv, organizatorii au decis să aducă elevii din toate liceele târgumureșene care să se întâlnească și să vorbească cu oameni de succes, speakeri și mentori, care activează în diverese domenii, oameni care vor ține câte un discurs și vor oferi informații referitoare la domeniul în care activează. Nu au fost oferite doar părțile pozitive, ci și cele negative, pentru ca viitorii studenți să facă o alegere informată.

Viktor

Invitații au fost numeroși, și aici putem menționa Cristian Dascălu, din mediul IT, care a lucrat la Google și a demisionat deoarece și-a dorit să se întoarcă în România, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, dr. Horațiu Suciu, dr. Andreea Moldovan din Brașov, psihologul Cueșdeanu Oana, dar și Todea Andrada și Galdea Andreea care sunt specializate pe inteligență emoțională. La finanțe de la Brașov a venit Henrietta Marton, pe ramura avocatură a venit să vorbească Sălăghie Paula, pentru artiștii pasionați de pictură Crina Stănescu din Târgu-Mureș, Aron Samu pentru protecția datelor, iar Irina Popovici, managerul clinicii Lotus, le-a vorbit tinerilor despre management. Au fost prezenți și câțiva speakeri motivaționali, și anume Simona Cif și Flavius Miheț.

prof. univ. dr. Leonard Azamfirei

Alegerea facultății reprezintă un pas important

„Sunteți în perioada în care urmează să luați o decizie importantă în viața voastră, poate chiar cea mai importantă. Știți care decizii comportă cel mai mare risc de a fi greșite? Cele care se iau când ești dominat de emoții sau când nu ai suficiente informații despre subiect. În interiorul fiecăruia dintre voi stă ascuns un talent, o vocație. Și dacă nu o găsim și nu o urmăm, avem în față o viață plină de frustrări. Din contră, dacă reușim să ne descoperim vocația, suntem oameni fericiți. Deci tratați problema cu maximă responsabilitate și nu luați decizia astăzi. După ce plecați de aici, gândiți-vă 3 zile și 3 nopți ca în poveste, și veți reuși în viață”, le-a spus în deschidere elevilor prezenți Vladimir Polearuș, președintele clubului Rotary Târgu-Mureș.

Vladimir Polearuș

Au avut loc în ambele zile sesiuni cu pauze, cu mentori din diferite domenii în fiecare zi, iar la finalul celei de-a doua zile s-a desfășurat o tombolă unde s-a pus la bătaie un General Access Pass la festivalul Neversea.

Credit foto: Atti Masline

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE