Conducerea Poliţiei Locale Târgu-Mureş, mesaj special cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 531 Vizualizări

Conducerea Poliţiei Locale Târgu-Mureş, mesaj special cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei

Conducerea Direcţiei Poliţia Locală Târgu-Mureş a publicat vineri, 3 mai, pe pagina de Facebook a instituţiei, un mesaj special cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, pe care îl redăm, integral, în rândurile de mai jos:

“Ziua de 3 mai a fost declarată Ziua Mondială a Libertăţii Presei la data de 23 decembrie 1993, în baza rezoluţiei privind „Promovarea libertăţii presei în lume” a Conferinţei Generale UNESCO din 1991. 
Cu acea ocazie se spunea că, pentru ca libertatea presei să fie reală, publicul şi mass-media necesită acces neîngrădit la informaţii, astfel încât publicul să îşi dezvolte o imagine adecvată, să-şi formeze o opinie critică şi realistă cu privire la societatea în care trăieşte şi la activitatea autorităţilor aflate în slujba cetățeanului.
În acest sens, Direcţia Poliţia Locală Târgu-Mureş consideră rolul jurnalistului ca fiind extrem de important în societate, întrucât ziariştii sunt cei care înţeleg ce este cu adevărat important, ceea ce îi interesează pe oameni, fiindcă ei sunt cei care extrag esenţa pentru ceea ce are culoare şi relevanţă din noianul de informaţii care li se prezintă.
Şi aceasta, aşa cum afirma Pamfil Şeicaru în „Istoria Presei”, „gazetarului nu-i este permis să asiste spectator indiferent la zbuciumul de fiecare zi al vieţii sociale, să înregistreze pasiv variatele aspecte: el trebuie să trăiască cu intensitate, să participe impetuos la toate întâmplările din care se ţese pânza misterioasă a istoriei”.
Suntem conştienţi că ritmul vieţii de gazetar este intens şi trepidant şi de aceea Direcţia Poliţia Locală Târgu-Mureş va susţine, în măsura posibilităţilor, orice demers jurnalistic onest şi cinstit pentru informarea corectă şi obiectivă a opiniei publice.
Dată fiind importanţa presei în societate, Direcţia Poliţia Locală Târgu-Mureş urează, pe această cale, un sincer „La mulţi ani!” tuturor celor care activează în domeniul mass media.”

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE