Home / Sport / Bilanț CSM Târgu-Mureș, mult peste orice așteptări la primul an (V)

Bilanț CSM Târgu-Mureș, mult peste orice așteptări la primul an (V)

Distribuie

Promovare din prima, titlu cu junioarele

Un alt sport olimpic dintre cele de echipă la care funcționează doar echipă feminină este voleiul. Aici lucrurile sunt puțin mai delicate. Lipsurile financiare au făcut ca majoritatea jucătoarelor mureșene care au jucat și s-au format la CSU Medicna sau CSȘ Târgu-Mureș au plecat după încheierea junioratului la alte echipe din prima divizie. Constituirea Centrului Național Universitar de Excelență în cadrul clubului CSU a dat în schimb ocazia clubului târgumureșean să transfere tinere talente de la alte echipe. Metodă foarte răspândită, contestată de cei care își pierd jucătoare, dar adevărul este că altfel multe dintre tinerele talentate nu au nicio șansă de afirmare dacă rămân la echipele unde sunt prea puține valori. Tot cu un lot aproape exclusiv alcătuit din junioare, cu Laurențiu Magdaș ca director al secției de volei și Predrag Zukovic ca antrenor, singurul tehnician străin din cadrul clubului, echipa a câștigat la pas seria Vest a Diviziei A2, de unde a fost nevoită să pornească. Turneul de baraj pentru promovare a fost o formalitate, mai ales că faza a doua nu s-a mai disputat deoarece campionatul a ajuns în primul eșalon cu un număr prea mic de echipe.

Aproape în aceeași componență, echipa de junioare I a câștigat fără replică ediția, cu grupe și turneu final încheiate fără set pierdut. Aici însă rezultatul nu intră în palmaresul CSM, deoarece la junioare echipa a evoluat sub culorile clubului universitar CSU Medicina CNUE.

Cert este că și echipa de volei feminin a revenit pe prima scenă a senioarelor după un singur an de absență.

 


De asemenea, verificati

INVESTIȚIE. Complex sportiv de 1,4 milioane de euro, în Fântânele

Distribuie Reprezentanții Companiei Naționale de Investiții au demarat, în data de 18 ianuarie 2023, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.