Numărul de concedii medicale, în creștere Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 208 Vizualizări

Numărul de concedii medicale, în creștere

La nivelul județului Mureș, numărul concediilor medicale în anul 2018 a înregistrat o creștere. În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018 au fost depuse în vederea verificării și validării un număr de 16.204 de dosare pentru recuperarea de către angajatori a indemnizațiilor de concedii medicale suportate de Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate și au fost verificate și decontate 13.775 de dosare în sumă de 40.310.497 de lei.

De asemenea, pentru persoanele fizice asigurate pe bază de declarații pentru concedii și indemnizații au fost primate și achitate 512 de certificate de concedii medicale în sumă totală de 1.699.400 de lei.

”Numărul concediilor medicale crește substanțial de la un an la altul, mai ales în urma ultimelor modificări legislative. Ne confruntăm cu multe probleme pentru că angajatorii nu își calculează corect concediile medicale”, a declarat miercuri, 3 iulie, la şedinţa Colegiului Prefectural Mureş, Rodica Biro, președinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Mureș.

Arina TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE