Home / Comune / Tabără de pictură, în parohia Ibănești-Pădure

Tabără de pictură, în parohia Ibănești-Pădure

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în perioada 5-12 august a.c., în parohia Ibănești-Pădure, protopopiatul Reghin, s-a derulat cea de-a doua ediție a Taberei de pictură intitulată sugestiv ,,Icoana – micul dar spre a-L cunoaște pe Dumnezeu”, activitate desfășurată sub purtarea de grijă a părintelui paroh Florin Franc. Cei 27 de copii participanți s-au bucurat de îndrumarea și coordonarea reputatului artist reghinean Marcel Naste. „Prin activitățile derulate s-au avut în vedere cunoașterea și înțelegerea valorilor tradițional-creștine, precum și dezvoltarea creativității în rândul copiilor. Programul taberei de creație a avut drept obiectiv implicarea elevilor în mai multe activități: atelier de creație (icoane pe sticlă), expoziție de icoane pe sticlă, activități recreative, dialoguri pe teme religioase, participarea la slujba Paraclisului Maicii Domnului, dar și o excursie la Mănăstirea Sâmbăta de Sus și în municipiul Sibiu.În decursul acestor zile, parohia le-a asigurat copiilor toate condițiile necesare: materiale de creație, hrană etc. La sfârșitul taberei, icoanele au fost înrămate și expuse în biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, urmând ca în ziua Praznicului Adormirii Maicii Domnului, după Sfânta Liturghie, să fie sfințite”, declară părintele Florin Franc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

COVID-19. Trend optimist pentru județul Mureș, cu doar 8 cazuri confirmate. Evoluție descrescătoare a numărului de cazuri și la nivel național: 1.075 persoane testate pozitiv în ultimele 24 de ore

Informare COVID -19, Grupul de Comunicare Strategică, 2 august, ora 13.00 Până astăzi, 2 august, …