Home / Sport / Visul lui Mircea Răchită, împlinit post-mortem.

Visul lui Mircea Răchită, împlinit post-mortem.

Baza Sportivă Academica Transilvania din Sâncraiu de Mureș, fostă FC Junior, găzduiește sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 18.00, prima ediție a Memorialului Supercupa Minifotbal Transilvania „Mircea Răchită”. Trofeul și-l vor disputa campioana Nova Vita și vicecampioana Inter, ambele din Târu Mureș. Despre FC Nova Vita trebuie menționat faptul că la prima participare în Liga Campionilor, în turneul final disputat în Italia, la Rimini, echipa mureșeană a ajuns în finala competiției, ratând trofeul la loviturile de departajare, după ce au condus cu 2-0 spre final.

Despre fondator și realizări

Numele acestei adevărate „Gale a minifotbalului mureșean” a primit numele fostului ziarist sportiv Mircea Răchită, fondator al săptămânalului „Sportului Mureșean”, realizatorul emisiunii tv cu același nume, plecat prematur dintre noi în urmă cu trei ani, la doar 55 de ani. Condei iscusit, el a fost și un talentat și cunoscut în minifotbalul târgumureșean, Mircea Răchită și-a dorit să afilieze fotbalul din județ la tânăra Federație Română de Minifotbal, pentru a avea campionate mai puternice și internaționali din Mureș. La 3 ani după plecarea sa într-un loc unde porțile i s-au deschis mult prea repede, visul i-a fost împlinit de niște „nebuni frumoși”, cum pot fi considerați Valics Lehel, membru al Asociației ICECS și Rareș Vârtic, președintele Clubului Academica Transilvania Târgu Mureș.Cei doi au reușit să revitalizeze tradiționala întrecere de minifotbal din Târgu Mureș, care se disputa odinioară pe mai multe terenuri, cum au fost cele din Cartierul Tudor, cel de la MBO și în incinta Complexului Weekend. Astfel, a luat ființă Campionatul de Minifotbal Transilvania Târgu Mureș, iar la prima participare la turneele finale, Nova Vita a reușit să-și adjudece titlul de campioană, după care s-a întors din Italia cu argintul european. Mai mult, Nova Vita a dat antrenorul reprezentativei României și trei jucători (antrenorul Virgil Bejenariu, portarul Laszlo Klein, Mircea Ungur și Andrei Balea), echipa cucerind în Australia medalia de bronz la Campionatul Mondial.

În deschiderea evenimentului de sâmbătă, de la ora 17, va avea loc meciul amical dintre echipele Rapid și Presa Mureșeană. Prima echipă este cea fondată de Mircea Răchită, împreună cu fratele său, Nelu, dar el a activat de mai multe ori și în cea din mass-media.

Supercupa Minifotbal Transilvania „Mircea Răchită” va fi transmisă în direct și pe pagina de Facebook Minifotbal Transilvania Tirgu-Mures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Mureșenii stau acasă: Roxana Diana Doczi face fitness

Cotidianul Zi de Zi lansează o provocare, sperăm atractivă și plăcută, pentru locuitorii județului Mureș …