Home / Sport / Secunde le-au lipsit mureșencelor pentru surpriza ediției

Secunde le-au lipsit mureșencelor pentru surpriza ediției

Distribuie

În partida din etapa a IX-a a seriei Vest din Liga Națională de Baschet Feminin, penultima a primei faze și ultima din acest an, BC Sirius-CS Mureșul Târgu Mureș a fost foarte aproape de a obține victoria pe terenul formației CSM Satu Mare. Gazdele s-au impus într-un final pe muchie de cuțit cu 60-57 (22-13, 2-10, 16-13, 20-21), dar victoria a fost obținută în ultimele secunde. Întâlnirea dintre lidera seriei, care suferise un singur eșec în opt partide și penultima clasată, cu o singură victorie, se anunța un joc foarte ușoară pentru gazde. Mureșencele au dat o bună replică din start, conducând în două rânduri în primul sfert, dar până la prima pauză sătmărencele au reușit să se desprindă la 9 puncte. Startul sfertului secund anunța o nouă cădere a mureșencelor, care aproape în fiecare joc au făcut față doar mici perioade. Primul coș a fost reușit de gazde după mai bine de două minute, dar, surprinzător, a fost și singurul al gazdelor din acest act. Mureșencele au reușit și ele doar 10 puncte până la pauza mare, dar fără a primi vreun coș au încheiat repriza la un singur punct. Era de așteptat un forcing al sătmărencelor în partea a doua.

Doar neșansa din final

La reluare cam așa se și prezentau lucrurile, cu două coșuri ale gazdelor în debut. La intrarea în ultimele trei minute ale actului diferența de 8 puncte părea surprinzător de mică, dar până la ultima pauză mureșencele s-au apropiat la doar două coșuri (40-36). Ceea ce până în prezent nu s-a întâmplat, elevele antrenorului Ionel Brustur au reușit să păstreze ritmul, deși au evoluat pe tot parcursul jocului cu doar șapte jucătoare. Au reușit să egaleze înaintea jumătății ultimului act, după care au preluat chiar conducerea. În ultimele cinci minute mureșencele s-au aflat mai mult la conducere, dar gazdele au fost mai concentrate pe final. Au preluat din nou conducerea cu un minut și jumătate înaintea finalului, dar avantajul era minim, iar mureșencele erau demult în penalizare și orice infracțiune era sancționată cu aruncări libere. În prim plan în ultimele secunde s-a aflat americanca mureșencelor, Brittney Dunbar. Cu 40 de secunde rămase a recuperat o minge la 58-57 pentru gazde, dar echipa sa a ratat atacul, depășind limita timpului de atac. A faultat apoi de două ori consecutiv tot ea, pentru oprirea timpului, la principalele jucătoare ale CSM-ului, Maja Miljkovic și Bernice Mosby, dar ambele au ratat cele patru aruncări libere. A recuperat apoi o minge care le putea aduce victoria. S-a ratat însă atacul și tot Dunbar a comis un nou fault, la Andreea Olah de această dată, fiind și greșeala personală care i-a adus eliminarea. Mai erau doar 3 secunde și de această dată ambele liberele au fost transformate. Toate cele șapte jucătoare care au fost folosite de BC Sirius au înscris în acest joc: Andreea Feiseș 12 puncte (1×3), Gál Emese 11 (3×3), Dunbar 10 (1), Alexandra Bobar și Cristina Badi câte 8, Mészaros Kata 6, Diana Ignat 3.

Mureșencele au ratat surpriza ediției, dar vor putea obține a doua victorie a ediției în 4 ianuarie, când vor primi de la ora 17.00 vizita ultimei clasate, CSU Rookies Oradea.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jucător venit din Mexic la o echipă mureșeană

Distribuie Echipa ACS Academica Transilvania Târgu Mureș a primit în vestiar un nou jucător venit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.