Home / Business / INFO. Evoluția salariului mediu net în Mureș, în 2019

INFO. Evoluția salariului mediu net în Mureș, în 2019

Potrivit datelor publicate în ”Buletinul statistic lunar al județului Mureș”, document disponibil pe pagina web a Direcției Județene de Statistică Mureș, în luna septembrie 2019 salariul mediu net de la nivelul județului Mureș era de 2.862 de lei.

Pe domenii de activitate, în luna septembrie 2019, angajații din agricultură, silvicultură și pescuit aveau un salariu mediu net de 2.731 de lei, în timp ce în alte sectoare de activitate, angajații aveau un salariu mediu net de 2.727 de lei (industrie și construcții) și 2.977 de lei (servicii).

Potrivit sursei citate, evoluția în anul 2019 a salariului mediu net în județul Mureș a fost următoarea:

Ianuarie: 2.669 de lei

Februarie: 2.687 de lei

Martie: 2.792 de lei

Aprilie: 2.926 de lei

Mai: 2.806 de lei

Iunie: 3.028 de lei

Iulie: 2.873 de lei

August: 2.884 de lei

Septembrie: 2862 de lei.

”Datele lunare privind câştigul salarial mediu brut sunt obţinute printr-o cercetare statistică selectivă. Începând cu luna ianuarie 2019, eşantionul cuprinde, pe total țară, circa 23.500 unităţi economico-sociale. Unităţile din „sectorul bugetar” (vezi notele metodologice) sunt cuprinse exhaustiv în cercetare, excepţie făcând unităţile administraţiei

publice locale pentru care datele la nivelul consiliilor locale comunale se culeg pe bază de eşantion reprezentativ la nivel de judeţ (circa 820 de unităţi). Pentru sectorul economic, au fost incluse în cercetare unităţile cu 4 salariaţi şi peste, care reprezintă 89,65% din numărul total al salariaţilor din acest sector”, au precizat autorii statisticilor.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Apel la solidaritate, de Ziua Europei

Ziua Europei a fost sărbătorită duminică, 9 mai, printr-o ceremonie militară care a avut loc …