”Școala Siguranței Tedi” a ajuns la ediția a IV-a Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 95 Vizualizări

”Școala Siguranței Tedi” a ajuns la ediția a IV-a

Delincvența juvenilă este un segment al criminalității care necesită o atenție deosebită, reprezentând una dintre prioritățile de lucru ale Poliției Române, sens în care, la nivel național se derulează permanent numeroase activități, campanii și proiecte, care vizează informarea și educarea copiilor și adolescenților în sensul adoptării unui comportament antidelictual și antivictimal.

În acest context în anul şcolar 2015-2016, s-a derulat prima ediţie a Programului ”Școala Siguranței Tedi”, în baza protocolului de colaborare încheiat între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Maspex România, desfăşurat la nivel naţional, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Datorită impactului pozitiv în rândul participanților, proiectul a fost relaut și în acest an școlar, în județul Mureș, la edițiie precedente, peste 2.300 de elevi au fost implicați de către cadrele didactice.

”Sopul acestui demers este informarea copiilor cu privire la potenţiale pericole la care pot fi expuşi şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor. Beneficiari sunt elevii din clasele I, ce se află la începutul unei perioade importante din viaţă, confruntându-se cu noi provocări şi confruntându-se cu situaţia de a lua primele decizii fără ajutorul părinţilor”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Interes tot mai ridicat în județul Mureș

Potrivit informațiilor furnizate în comunicat ”în acest an școlar, 60 de cadre didactice/clase din 53 unităţi şcolare s-au înscris în proiect, totalul de elevi beneficiari ridicându-se din nou la peste 900, 31 dintre școlile înscrise fiind din mediul rural”.

Poliţiştii de prevenire, ordine publică (rural) şi rutieri au sprijinit cadrele didactice în derularea activităţilor, feed-back-ul fiind din nou unul pozitiv. Aceştia au discutat cu elevii subiecte referitoare la tot ceea ce presupune siguranţa acestora, de la siguranţa rutieră, la cea personală şi a bunurilor, până la siguranţa în mediul online.

Astfel, copiii au fost informaţi referitor la regulile de circulaţie pietonală sau ca pasageri în mijloace auto, dar şi la modul în care trebuie să reacţioneze în cazul în care se pierd sau cum să-şi protejeze bunurile.

Materialele de suport primite de şcoli au fost deosebit de atractive: cărţi de colorat, idei de activităţi, pliante pentru părinţi, toate acestea putând fi vizualizate de către orice persoană interesată pe www.scoalatedi.ro , alături de diverse jocuri educative.

Andreea GONDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE