Home / Administratie / FOTO: Finanțare de 3 milioane de euro pentru o oază de relaxare în cartierul Tudor

FOTO: Finanțare de 3 milioane de euro pentru o oază de relaxare în cartierul Tudor

Conducerea Primăriei municipiul Târgu-Mureș a semnat, la sfârșitul lunii ianuarie 2020, un contract de finanțare pentru proiectul „Reconversia funcțională și/sau reutilizarea unor terenuri și suprafețe abandonate și neutilizate din interiorul Municipiului Târgu Mureș”, depus prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.
Potrivit informațiilor furnizate de Claudiu Maior, consilier personal al primarului municipiului Târgu-Mureș, valoarea totală a proiectului este 14.533.962,8 de lei (aproximativ 3,05 milioane de euro), din care contribuția proprie a Primăriei municipiului Târgu Mureș este de 2%. ”Prin Hotărârea Consiliului Local de aprobare a proiectului numărul 373/19 decembrie 2019 a fost aprobarea cererii de finanțare și a cheltuielilor aferente proiectului „Reconversia funcțională și/sau reutilizarea unor terenuri și suprafețe abandonate și neutilizate din interiorul Municipiului Târgu-Mureș”, a scris marți, 18 februarie, pe pagina sa de Facebook, consilierul personal al primarului municipiului Târgu-Mureș.

Informații despre proiect:
Obiectiv general: Îmbunătățirea calității spațiului urban și a mediului natural prin reconversia funcțională a terenului neutilizat și degradat în spațiu verde de agrement, sport și sănătate, de petrecere a timpului liber pentru comunitatea locală.
Amplasament: Între Calea Sighișoarei – strada Apicultorilor – strada Sârguinţei.
Suprafaţă totală: 38.450 de metri pătrați, compusă din terenul propriu-zis (37.744 de metri pătrați), respectiv un luciu de apă (baltă) în suprafață de 706 de metri pătrați. Terenul este mărginit la vest de Universitatea „Dimitrie Cantemir”, la est de garaje private şi blocuri de locuit de pe strada Apicultorilor, la nord de Baza Jandarmeriei Mureș, iar la sud de Calea Sighișoarei.
Scop: Amenajarea de spații verzi (90,64% ) și a unor spaţii (altele decât verzi – 9,36%), cum ar fi: anexă funcțională (construcție semiîngropată cu acoperiș tip terasă parțial înierbată la nivelul terenului, amenajată cu facilități și echipamente pentru agrement și sport), scenă – grup sanitar (pentru activități culturale și grupuri sanitare la subsol), alee pietonală suspendată (alee pietonală panoramică), teren de joacă pentru copii, pistă de alergare din tartan (lungă de 200 de metri și lată de 1,25 metri), alei pietonale pavate cu piatră naturală (late de 1,5 metri) și spații rezervate amplasării de mobilier urban (bănci, pergole, coșuri de gunoi, cişmele, stâlpi de iluminat public, panouri de informare, rastel pentru biciclete, împrejmuire, amenajări pentru animale de companie, etc).

(Redacția) 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

E OFICIAL: Purtarea măștii, neobligatorie în Mureș!

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a anunțat luni, 6 aprilie, prin …