Share
Home / Administratie / Fond de urgență aprobat de Consiliul Județean Mureș. 100.000 de lei pentru cheltuieli de carantinare

Fond de urgență aprobat de Consiliul Județean Mureș. 100.000 de lei pentru cheltuieli de carantinare

Aleșii județeni au aprobat marți, 10 martie, cu prilejul unei ședințe extraordinare, rectificarea bugetului Consiliului Județean Mureș pe anul 2020, la venituri în sumă de 797.696.000 de lei și la cheltuieli în sumă de 899.196.000 de lei.

Concret, consilierii județeni au fost de acord cu constituirea unui fond de urgență în cuantum de 100.000 de lei care va fi utilizat, la solicitarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru funcționarea spațiilor destinate carantinării persoanelor suspecte a fi infectate de coronavirus COVID – 19.

”Bugetul general al județului Mureș s-a modificat prin crearea unui fond de 100.000 de lei pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Ce este important de știut, din această sumă pot fi finanțate acele unități care asigură carantina pentru persoanele afectate. În județul Mureș, mai multe clădiri și din partea Consiliului Județean, dar și din partea unităților administrativ-teritoriale sunt puse la dispoziția Comisiei Naționale în caz de carantină să poată găzdui persoanele aflate în carantină, iar în această situație pentru acoperirea cheltuielilor de carantină am creat acest fond. În cazul în care vor exista persoane internate în aceste centre, atunci atât cheltuielile cu medicamentele cât și alte cheltuieli cum ar fi asigurarea hranei vor putea fi plătite din această sumă”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.Totodată, Péter Ferenc a mai precizat că dacă vor mai fi necesare fonduri cu asemenea cheltuieli legate de carantinare, Consiliul Județean Mureș va asigura alocarea acestora.

Alex TOTH

 

 

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Vârstnicii, acces cu prioritate în magazine, între orele 11.00 – 13.00!

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a anunțat luni, 30 martie, prin …

Share
Share