ULTIMA ORĂ! Situația la zi a infectărilor cu Covid-19 în Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6437 Vizualizări

ULTIMA ORĂ! Situația la zi a infectărilor cu Covid-19 în Mureș

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a remis duminică, 22 martie, următorul comunicat de presă:

”Până astăzi, 22 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19 (coronavirus).

Totodată, în județul Mureș, la data de 22 martie, ora 13.00, se înregistrează 1.624 persoane autoizolate la domiciliu și 60 de persoane aflate în spațiile de carantină. 310 persoane și-au încheiat perioada de autoizolare la domiciliu. De asemenea, 17 persoane sunt internate în județul Mureș cu suspiciune de infecție cu Coronavirus.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș acționează în sistem integrat, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranță publică. Aceștia sunt prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității. Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Astfel, IPJ Mureș precizează faptul că, în cazul încălcării prevederilor art. 352 din Codul Penal, acestora li se poate întocmi dosar penal pentru infracțiunea de ,,zădărnicirea combaterii bolilor” și riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 15 ani sau amendă.

La nivelul județului Mureș, echipajele de polițiști, jandarmi și polițiști locali acționează în sistem integrat pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență și efectuează verificări cu privire la modul de respectare a autoizolării la domiciliu. În acest context, în ultimele 24 de ore, polițiștii mureșeni au aplicat două sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile O.U.G. 1/1999, în valoare totală de 10.000 de lei. Acestea au fost aplicatre unor persoane fizice care nu au respectat măsura autoizolării.

În cursul zilei de ieri, 21 martie 2020, Direcția de Sănătate Publică Mureș a efectuat noi controale la supermarket-urile din județ, fiind aplicată o singură sancțiune, în valoare de 2000 lei.

Ieri, 21.03.2020, pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș a aterizat cursa de la Budapesta. Din numărul total de 54 de pasageri, 25 au intrat în autoizolare la domiciliu.

Dacă apar sesizări ale persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu sau în carantină, acestea pot apela numerele Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției: 0265 208 000 / 0265 233 652 sau numerele DSP Mureș: 0265 261152 (permanență) și mobil: 0731 338 057, 0731 338 064 (în intervalul orar 8-20).

 De asemenea, numerele sunt destinate și primăriilor din județ care au întrebări referitoare la persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, sau alte aspecte legate de gestionarea situației “Coronavirus” la nivel local.”

(Redacția)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE