E OFICIAL! Spitalul de Urgență din Târgu-Mureș va trata cazuri grave de Covid-19! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1889 Vizualizări

E OFICIAL! Spitalul de Urgență din Târgu-Mureș va trata cazuri grave de Covid-19!

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a avut, în ultimele zile, întâlniri repetate cu reprezentanți ai spitalelor din județ și ai Direcției de Sănătate Publică Mureș în vederea pregătirii pentru Scenariul 4.

Potrivit prefectului Mara Togănel, la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș vor fi disponibile 26 de paturi cu ventilație pentru cazurile grave de Covid-19, iar 65 de paturi vor deservi cazurile mai puțin grave.

Paturi cu ventilație, pregătite

“Mi-am început această săptămână la corturile de triaj amplasate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș și în UPU SMURD, pentru că am vrut să îi încurajez pe medicii din prima linie. Am primit asigurări că există echipamente adaptate nevoilor personalului medical pentru această fază a pandemiei, dar și numărului de pacienți și tipului de activitate de pe fiecare secție. Cazurile grave de infecție cu Coronavirus vor fi asigurate de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, aici urmând a fi disponibile 26 de paturi cu aparate de ventilație. De asemenea, alte 65 de paturi vor fi disponibile pentru cazurile mai puțin grave”, a declarat Mara Togănel.

Totodată, prefectul județului Mureș a mai precizat că cele două secții de boli infecțioase din Târgu-Mureș internează, în acest moment, pacienți infectați cu Coronavirus.

”La depășirea capacității celor două secții, sarcina va fi preluată de clădirea situată pe Gheorghe Marinescu nr. 1. Aici, printre paturile care vor fi disponibile, se numără și 12 locuri dotate cu aparate de ventilație. În același timp, au fost identificate și alte clădiri ale spitalelor din Târgu-Mureș și din județ, care pot fi pregătite să preia pacienți infectați cu Coronavirus, atunci când situația o va impune”, a menționat Mara Togănel.

Combinezoane pentru salvatori

Tot luni, 30 martie, Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a anunțat că ”4.020 de combinezoane au fost distribuite astăzi de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș, conform repartiției Departamentului pentru Situații de Urgență la nivel central, instituțiilor din prima linie de luptă împotriva noului tip de Coronavirus”, iar acestea ”au ajuns la spitale din județul Mureș, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul Județean de Ambulanță Mureș și ISU Mureș.”

Alex TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE