VIDEO: Primarul Sighișoarei, mesaj important pentru locuitori Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1744 Vizualizări

VIDEO: Primarul Sighișoarei, mesaj important pentru locuitori

Primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a transmis miercuri, 8 aprilie, pe pagina sa de Facebook, un mesaj locuitorilor municipiului Sighișoara.

”Dragi sighișoreni,
Având în vedere situația epidemiologică actuală, vă informez că a fost emis Ordinul Ministrului Sănătății nr. 555/2020 publicat în Monitorul Oficial din 7 aprilie 2020, privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus Covid-19, a Listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și în faza a II-a și a Listei cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți, care include și Spitalul Sighișoara Compartimentul Pneumologie, alături de spitalele din Târgu-Mureș în Lista spitalelor de suport.
Ordinul emis de Ministrul Sănătății are caracter imperativ, acesta trebuie respectat, conform Ordonanței de Urgență nr 1/1999 privind regimul stării de asediu și a stării de urgență.
Pentru protecția populației, în vederea prevenirii răspândirii virusului Covid-19 în rândul cadrelor medicale, al familiilor acestora și a comunității, am luat legătura cu administratorii de hoteluri din oraș pentru a asigura cazarea personalului medical.
Managerul Spitalului Municipal m-a informat că personalul din Compartimentul Infecțioase și Pneumologie se cazează începând din aceste zile în spațiile de cazare hoteliere identificate, pentru repausul între ture sau gărzi.
Medici din Târgu-Mureș s-au mutat în Sighișoara, conform planului de măsuri, pentru a asigura suport și pentru aceștia fiind puse la dispoziție spații de cazare în regim hotelier.
Trebuie să fim alături de personalul medical.
Să sprijinim cadrele medicale și pe cei care au nevoie de ajutor.
Acum avem nevoie de solidaritate!
Având în vedere că pe rețelele sociale apar unele informații menite a genera panică și a zădărnici munca celor angrenați în procesul combaterii bolilor, vă rugăm să dăm dovadă de responsabilitate și să nu răspândim pe rețelele de socializare, sau pe alte canale, informații care nu provin din surse oficiale. Gestionarea mediatizării subiectelor legate de noul coronavirus se realizează de către Grupul de Comunicare Strategic înființat prin Hotărârea nr. 2/24 februarie 2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Împreună luptăm pentru sănătatea noastră, a tuturor!”

(Redacția)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE