Home / Stiri din vecinatatea Romaniei / „Cronica Știrilor Pozitive”, marca Orlando Nicoară
Sursa foto: YouTube

„Cronica Știrilor Pozitive”, marca Orlando Nicoară

Orlando Nicoară, unul din cei mai importanți români care activează în mediul online, fost manager general al Mediafax Group, a postat astăzi pe contul personal de pe platforma de socializare Facebook o sinteză a trăirilor, experiențelor și ideilor din perioada stării de urgență, instituită și în România ca urmare a pandemiei de coronavirus COVID-19.

În toată această perioadă a publicat zilnic știri pozitive, după cum menționează însuși Orlando Nicoară.

Fostul director Mediafax Group scrie  în postarea sa de  astăzi de pe Facebook:

„Cronica Știrilor Pozitive o găsiți ca link, în comentarii.

În România, numărul pacienților vindecați ieri, 1092, a fost de aproape 4,5 ori mai mare decât numărul de cazuri noi. În total, peste 9000 de pacienți, 56% din total, au fost declarați vindecați până în prezent. Aceasta ar fi trebuit sa fie deschiderea tuturor site-urilor din .ro ieri, dupa prânz. Aceasta e deschiderea Cronicii de azi.

Astăzi voi scrie câteva rânduri, la 60+ zile de când am început să scriu zilnic știri pozitive aici. Am ieșit din starea de urgență și vom intra în starea de alertă. Încet, încet, păstrând regulile principale, de la care am plecat – spălat pe mâini, nu atingem fața cu mâinile murdare, păstrat distanța, purtat masca – ne vom relua activitatea și viața.

Am citit în ultimele luni zeci de mii, poate chiar peste suta de mii de titluri și știri. Sigur câteva mii zilnic, pentru a găsi știrile pe care vi le-am prezentat. Am plecat de la spanioli și italieni cântând în balcoane, am trecut prin primele semne de încetinire în unele țări, am ajuns la țările care au controlat virusul, la știrile despre vaccinuri sau medicamente care controlează boala, ne-am uitat la situația internărilor în secțiile de terapie sau am considerat pozitiv faptul ca se înregistrează un număr mai mic de decese de la o zi la alta.

Am avut multe momente în ultimele luni, în discuții private sau citind diferite rapoarte, în care mi-am spus: dă-o încolo, e o gripă mai puternică, rata deceselor nu e atât de mare, îngropam economia și ne va lua ani să reconstruim. De fiecare dată mi-am adus aminte de această fotografie, fotografia acestei dimineți, pe care mi-a dat-o Corina, undeva în a doua jumătate a lunii martie, când totul era negru. Da, când e vorba de pierderea unei vieți, restul nu mai contează. O luăm de la capăt, muncim, ne zbatem, reconstruim. Pentru mine va fi a treia criză, după dotcom-ul din 2001 și criza economică din 2008, și a cincea oară când o iau de la capăt.

Stay safe, aveți grijă de voi și de cei dragi, păstrați regulile elementare și vom fi bine.

Voi continua să scriu despre știri pozitive pe Cronica.ro și din când în când le voi posta și aici.

Mulțumesc tuturor pentru susținere, like-uri, share-uri, mesaje scrise aici sau mesaje private. Mi-am luat energia de a continua zi de zi de la voi. Plecăciuni.”

Pentru cititorii interesați de știri pozitive, rezumate în Cronica Știrilor Pozitive, redăm mai jos articolul de astăzi postat de Orlando Nicoară pe site-ul său cronica.ro (https://www.cronica.ro/).

Sursa foto: cronica.ro

„ ÎN ROMÂNIA, NUMĂRUL PACIENȚILOR VINDECAȚI IERI, 1092, A FOST DE APROAPE 4,5 ORI MAI MARE DECÂT NUMĂRUL DE CAZURI NOI – CRONICA ȘTIRILOR POZITIVE

CRONICA ȘTIRILOR POZITIVE – 15/05/2020 – FĂRĂ COMENTARII

 1. În România, numărul pacienților vindecați ieri, 1092, a fost de aproape 4,5 ori mai mare decât numărul de cazuri noi. În total, peste 9000 de pacienți, 56% din total, au fost declarați vindecați până în prezent.
 2. România a ieșit din starea de urgență și va intra în starea de alertă. Deplasarea în interiorul localitarilor nu mai necesită completarea unei declarații. Se deschid centrele comerciale mai mici şi magazinele cu ieşire directă în stradă. Credincioşii vor putea merge la biserici, după 60 de zile de stare de urgenţă, dar trebuie să respecte anumite reguli de distanţare socială. Biserica le recomandă vârstnicilor să rămână acasă. De asemenea se vor face botezuri şi cununii, cu un număr limitat de persoane.
 3. Vaccinul ar trebui să fie accesibil tuturor și gratuit. Mai multe figuri publice, printre care 50 de foști lideri globali și președintele Africii de Sud au lansat o scrisoare deschisă prin care solicită ca orice vaccin împotriva COVID-19 să fie gratuit, liber de orice patent sau protecție juridică și disponibil pe tot globul. (FT)
 4. Primul pacient vindecat de coronavirus din Buzău a donat, joi, plasmă pentru salvarea altor bolnavi infectaţi. Recoltarea s-a făcut la Centrul de Transfuzia Sanguina Buzău care a pus în funcţiune un aparat de plasmafereză pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean. (News.ro)
 5. Judeţul Brăila păstrează, de cinci zile, la zero numărul cazurilor de infectare cu COVID-19, ultimii pacienţi contaminaţi cu noul tip de coronavirus fiind declaraţi vindecaţi şi externaţi pe 9 mai. (Digi24)
 6. Guvernul a anunţat măsuri referitoare la prelungirea ajutorului pentru şomaj tehnic până la 1 iunie, cu posibilitatea menţinerii lui în domeniile în care activităţile rămân restricţionate, prelungirea concediului acordat părinţiilor, program de lucru diferenţiat în companiile cu peste 50 de angajaţi, transport gratuit pentru elevi. Asociaţiile şi fundaţiile care cumpără medicamente şi echipamente utilizate pentru combaterea COVID-19 vor beneficia de scutire de la plata TVA până la 1 septembrie. Posibilitatea amânării ratelor la bănci a fost prelungită până la 15 iunie. Deconectările de la serviciile de utilităţi sunt interzise pe perioada stării de alertă. (News.ro)
 7. Distribuitorii şi retailerii farmaceutici din România se declară pregătiţi să asigure necesarul de măşti şi materiale de protecţie pentru populaţie după 15 mai. (News.ro)
 8. Patriarhia Română a anunțat că, în perioada 4 – 11 mai 2020, a fost oferit un ajutor financiar și material în cuantum de încă 1.767.365 lei. Rezultatul total al ajutorului oferit până în prezent la nivelul întregii Patriarhii Române, a ajuns la 18.917.028 lei.
 9. Cea mai mare parte a centrului vechi din Bucureşti devine pietonală în weekend, începând cu 22 mai, a anunţat joi Primăria Municipiului. (News.ro)
 10. Grecia va redeschide publicului, în acest weekend, 515 plaje organizate, dar vor fi interzise sporturile și jocurile, precum și alcoolul și muzica. (Hotnews)
 11. Librăriile Cărtureşti vor fi redeschise treptat, începând cu 15 mai. (News.ro)
 12. Cercetătorii de la Harvard și MIT lucrează la o mască de protecție care se va lumina dacă detectează prezența virusului în saliva persoanei care o poartă. (TheHill)
 13. Un studiu al Institutului Pasteur arată că 2,8 milioane de francezi, 4,4% din populație, ar fi infectați cu noul virus. Numărul este mult mai mare decât datele din raportările oficiale dar mic pentru a atinge o imunitate de grup/turma. (Reuters)
 14. Guvernul japonez a anunţat joi o ridicare a stării de urgenţă în cea mai mare parte a ţării, la o lună după ce a impus-o în lupta împotriva covid-19. Capitala Tokyo rămâne vizată de restricţii menite să oprească răspândirea epidemiei. (News.ro)
 15. Guvernul italian a adoptat măsurile bugetare, aşteptate de mult timp, în valoare de 55 de miliarde de euro, destinate ajutorării afacerilor şi familiilor aflate în dificultate din cauza consecinţelor economice ale crizei sanitare covid-19. (News.ro)
 16. Spitalul Judeţean Timişoara va face teste de COVID-19, la cerere, pentru oricine doreşte, contra cost. Deocamdată nu a fost stabilit un preţ. (News.ro)
 17. Astronomul român, Ciprian Vîntdevară, a fotografiat în premieră galaxii aflate la o distanță de 35 de milioane ani lumină de Pământ. (Link)
 18. Israel își va deschide plajele începând de miercurea viitoare, 20 mai. (TimesofIsrael)
 19. În Japonia, numărul sinuciderilor înregistrate în aprilie a fost cu 20% mai mic decât cel înregistrat anul trecut. Este cel mai mic numărul raportat în ultimii 5 ani. Japonia este una din țările în care numărul sinuciderilor este mare. (Link)

Fotografia dimineții conține o declarație a președintelui Ghanei:”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ungaria naționalizează clinicile de infertilitate pentru a crește natalitatea

Ungaria pariază pe o nouă formulă pentru a creşte natalitatea şi a contracara scăderea populaţiei: …