Home / Administratie / Activitate reluată în mai multe instituții publice din Sighișoara

Activitate reluată în mai multe instituții publice din Sighișoara

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sighișoara a fost convocat la o ședință miercuri, 20 mai, pentru prezentarea punerii în aplicare a prevederilor hotărârii privind instituirea stării de alertă, în conformitate cu dispozițiile Legii 55/2020.

Instituții redeschise

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului Sighișoara, ”instituțiile aflate în subordinea Primăriei Sighișoara și a Consiliului Local au emis regulamente privind măsurile necesare pentru protejarea populației și a proprilor angajați”, iar acestea au fost analizate în cadrul ședinței.
”S-au prezentat regulile de desfășurare a transportului public, a activității pe perioada stării de alertă în instituții precum Biblioteca Municipală “Zaharia Boiu”, Muzeul de Istorie, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor și Clubul Sportiv Municipal Sighișoara. Aceste instituții se redeschid publicului cu respectarea măsurilor de prevenție și siguranță impuse de starea de alertă. Precizăm că în componența acestui Comitet Local pentru Situații de Urgență al cărui președinte este Primarul municipiului Sighișoara Prof. Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, se regăsesc reprezentanți ai Primăriei Municipiului Sighișoara, ai serviciilor publice, ai Spitalului Municipal, Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar-Veterinare, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai societăților de utilități, precum și reprezentanți ai instituțiilor locale care asigură ordinea și liniștea publică”, se menționează în comunicat.
Conform aceleiași surse, în plenul ședinței Consiliului Local pentru Situații de Urgență Sighișoara atât președintele cât și alți membri au ținut să mulțumească populației din Sighișoara ”pentru felul în care a înțeles să colaboreze cu autoritățile locale și nu numai, pentru a putea depăși situația, atât cea de urgență generată de coronavirus cât și începutul stării de alertă decretată potrivit dispozițiilor legale.”(Redacția)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Legea care elimină 102 taxe - Klaus Iohannis

„Ne pregătim să atragem fonduri europene substanțiale”, declară Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Palatul Cotroceni, că România se pregăteşte să atragă …