Cu mască? Fără mască? OMS își reconsideră poziția Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2259 Vizualizări

Cu mască? Fără mască? OMS își reconsideră poziția

În ciuda faptului că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susținea în prealabil că nu există suficiente dovezi potrivit cărora oamenii sănătoși ar trebui să-și acopere fețele cu măști în public, pare că în prezent organizația internațională, care are rolul de a menține și coordona situația sănătății populațiilor pe glob, și-a reevaluat recomandările față de subiectul referitor la necesitatea purtării măștii.

OMS a indicat inițial ca doar persoanele care fac parte din domeniul sănătății, cei infectați cu Covid-19 și îngrijitorii lor să poarte măștile de protecție.

OMS susține că lucrătorii din domeniul sănătății, în zonele în care virusul se poate răspândi mai ușor, ar trebui să poarte în permanență măștile la locul de muncă. Pentru doctorii care lucrează în secțiile de cardiologie sau în alte saloane, ar fi absolut necesar să poarte măști medicale.

Directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat că persoanele de peste 60 de ani sau cu afecțiuni medicale cronice ori acute ar trebui, de asemenea, să poarte mască atunci când distanțarea socială nu poate fi menținută, potrivit Mediafax. Tedros a mai spus că „măștile în sine nu vă vor proteja de COVID-19”, accentuând și importanța spălării mâinilor, a distanțării sociale și a altor metode de prevenire a infectării.

Acum, OMS îndeamnă la purtarea măștii de protecție în spațiile în care virusul se poate răspândi mai ușor și distanțarea socială nu este posibilă, cum ar fi magazinele ori transportul public.

Totodată, organizația mondială recomandă ca masca de protecție să fie purtată în public, în vederea împiedicării răspândirii coronavirusului. OMS crede, la această oră, că purtarea măștii poate constitui o barieră de protecție în fața picăturilor cu agenți patogeni care ar putea infecta persoanele din jur.

N.S.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE