Start la Evaluarea Națională Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 271 Vizualizări

Start la Evaluarea Națională

Pentru 4.750 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Mureș luni, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Evaluare Națională la disciplina Limba și literatura română.

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Mureș, la această probă de examen au fost prezenți 4.412 de elevi, 338 nu s-au prezentat la examen și niciunul dintre candidați nu a avut temperatura peste maximul admis.

”Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14.00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00, și 23 iunie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/ transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

La nivel național, au susținut prima probă scrisă a examenului de  Evaluare Națională (sesiunea 2-27 iunie 2020) peste 170.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a.

Încurajări din partea prefectului

Într-un mesaj publicat pe pagina proprie de Facebook, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, i-a încurajat pe elevii care susțin Evaluarea Națională.

”Toți elevii din județul Mureș care au optat să participe astăzi la prima probă a Evaluării Naționale au intrat în sălile de examen. Mă bucur că nu au existat cazuri în care, din cauza temperaturii sau alte motive, elevii să nu aibă acces în săli. Dragi elevi, vă dorim mult succes, iar rezultatele acestui examen să vă aducă un loc în liceele și colegiile în care vă doriți să studiați pe viitor”, a transmis prefectul județului Mureș.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE