Home / Social / 30 iulie – Ziua Internațională a Prieteniei

30 iulie – Ziua Internațională a Prieteniei

Distribuie

În fiecare an, pe 30 iulie se sărbătorește Ziua Prieteniei, o zi specială care dorește să celebreze legătura specială dintre persoane, promovând relațiile de pace între popoarele lumii, între oamenii de etnii diferite, prin găsirea unui factor comun care îi unește pe toți și le oferă un sentiment de familiaritate.

Importanța Zilei Internaționale a Prieteniei

Ziua Internațională a Prieteniei a fost adoptată oficial de către Organizația Națiunilor Unite (ONU) în 2011, cu scopul de a transmite mesajul că prietenia între popoare și culturi, inspiră un sentiment de pace și doboară barierele care există între oamenii de etnii diferite. Pentru a marca importanța relațiilor de prietenie dintre oameni, ONU încurajează instituțiile statului să organizeze evenimente sau să inițieze acțiuni pentru a promova comunicarea între culturi prin înțelegere reciprocă și solidaritate, astfel încât toate persoanele, dar în special tinerii, să își formeze respectul pentru diversitate.

De la cărți poștale, la personaje din desene animate

Din punct de vedere istoric, inițiativa propunerii de a stabili o zi pentru a sărbători prietenia, i-a aparținut omului de afaceri american Joyce Hall, care a lansat în anul 1910, cărțile poștale Hallmark. Acesta a ales ca zi de celebrare data de 2 august, deoarece avea loc simultan cu sezonul vacanțelor, când oamenii își trimiteau mai des cărți poștale. Însă, această inițiativă și-a pierdut rapid farmecul din cauză că gestul de a trimite o carte poștală devenise cu timpul mai mult o obligație socială pentru promovarea comercială, fără a mai reprezenta gândurile sincere de prietenie ale expeditorului.

La propunerea doamnei Nane Annan, soția fostului secretar general al ONU, Kofi Annan, în anul 1998, celebrul personaj de desene animate, Winnie the Pooh (Winnie de Pluș), a fost acreditat ca Ambasador al Prieteniei, a cărui poveste este inspirată de legătura care s-a format între un soldat și un pui de urs orfan, însă, când soldatul a fost chemat pe front în timpul Primului Război Mondial, s-a văzut nevoit să își ducă prietenul la o grădină zoologică din Londra, urmând să îl viziteze de fiecare dată când obținea o permisie. Deși după terminarea războiului soldatul nu a putut să ducă ursul cu el în Canada, pentru a comemora prietenia specială care s-a format între ei, bărbatul a decis să înființeze un spital pentru animale.

Cum sărbătorim Ziua Prieteniei?

În unele locuri din lume, oamenii sărbătoresc această zi trimițându-și cărți poștale sau mici daruri, dar de cele mai multe ori, aniversarea prieteniei înseamnă să petreci timp cu persoanele dragi, să gătiți împreună, să vizionați un film, sau să desfășurați orice activitate care vă oferă un sentiment de apropiere. În Asia și în Orientul Mijlociu, tinerii obișnuiesc să își dăruiască reciproc o brățară, care are valori sentimentale.

Indiferent de modul în care este sărbătorită, prietenia rămâne un sentiment puternic, clădit pe încredere, solidaritate și loialitate.

Andreea ȚIȚIU

 

Sursa foto: Google

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Razie rutieră în zona stațiunii Sovata

Distribuie Polițiști ai stațiunii Sovata și Secției 14 Poliție Rurală Ghindari au derulat, în acest …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.