Unirea Ungheni, primul pas spre Liga III Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1600 Vizualizări

Unirea Ungheni, primul pas spre Liga III

Campioana județului Mureș la fotbal, Unirea Ungheni 2018 s-a impus cu scorul de 2-0 în fața campioanei județului Covasna, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2, în primul meci al minigrupei A, Regiunea 3 Centru a barajului pentru promovarea în Liga III. David Potor a deschis scorul pentru mureșei în jocul disputat pe stadionul Tineretului din Braşov în debutul reprizei secunde, iar Sebastian Iușan a stabilit în minutul 85 scorul final.

Dacă în celelalte discipline sporive campionatele așteaptă încă aviz favorabil din partea autorităților să reia competițiile, unele fiind chiar suspendate, fotbalul a fost reluat, dar în condiții speciale, impuse de pandemia care a afectat întreaga planetă. Astfel, pentru a putea pregăti sezonul următor, forurile județene de fotbal au fost nevoite să comunice campioanele, deși campionatele nu s-au putut încheia pe teren.

 

Cum se promovează

Barajele de promovare stabilite în luna februarie au fost așadar anulate, iar Federația Română de Fotbal a stabilit printr-o nouă tragere la sorți, în 7 regiuni geografice, 14 minigrupe de câte trei echipe. Miniturneele se dispută pe terenuri neutre, iar din grupa echipei din Ungheni mai face parte reprezentanta județului Sibiu, Măgura Cisnădie. Pe aceasta mureșenii o vor întâlni în etapa a treia, programată duminică, 9 august, ora 17.30, iar echipele din Sibiu și Covasna se întâlnesc miercuri, 5 august.

După disputarea jocurilor din grupe, cele 14 câștigătoare ale noilor baraje vor promova în Liga III, dar și câteva dintre echipele clasate pe locul 2 în minigrupe au șansa să ajungă în cel de-al treilea eșalon, pentru a completa locurile rămase vacante. Numărul acestora va fi stabilit în funcție de înscrierile pentru ediția viitoare, una care va debuta tot cu cinci serii, dar a câte 18 echipe.

Dacă un joc din cadrul mini-grupelor se termină la egalitate, se execută lovituri de departajare, criteriu ce va fi luat în calcul doar în situația în care cele două echipe se vor afla la egalitate perfectă la sfârșitul turneului.

Pentru stabilirea ierarhiei echipelor clasate pe locurile secunde, criteriile de departajare sunt:

  1. numărul de puncte obţinute în mini grupa în care a participat
    b.criteriul fair-play bazat pe cartonaşele primite în jocurile de baraj/minigrupe: cartonaşul galben primeşte un punct, cartonaşul roşu trei puncte. Echipa cu numărul mai mic de puncte fair-play va fi în avantaj
    c. golaverajul general din mini grupă
    d. numărul de goluri marcate în minigrupă

Tot în Regiunea 3 Centru, pe stadionul din Ungheni s-a disputat jocul din Grupa B dintre campioanele județelor Brașov și Harghita, Corona Brașov și CS Gheorgheni, încheiat cu un scor fluviu, 16-0 pentru brașoveni. Din grupă mai face parte CS Ocna Mureş (Alba).

 

Campioană de drept?

Deoarece campionatele județene (Liga IV) nu s-au putut încheia în condiții normale, Asociațiile Județene de Fotbal s-au văzut nevoite să desemneze campioanele în vederea barajului înaintea încheierii jocurilor. În cazul AJF Mureș sarcina nu a fost foarte dificilă. Liga IV Elite a disputat abia prima etapă din retur, în care Unirea s-a impus cu 10-0 la ASC Sărmașu. Campioana desemnată a disputat astfel

15 meciuri, a obținut 13 victorii și a suferit două înfrângeri, încheind pe primul loc, cu 39 puncte și un golaveraj 84-10, la o diferență de 7 puncte de a doua clasată, Mureșul Rușii Munți. Campionatul a demarat cu 16 echipe, dar Mureșul Cuci era retrasă după doar un joc disputat. Cele două eșecuri ale Unirii au fost înregistrate în etapa a X-a, 2-5 la Atletic Târgu Mureș și 0-2 în ultima etapă a turului, la Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE