Efectele ploilor abundente gestionate de echipajele ISU Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 141 Vizualizări

Efectele ploilor abundente gestionate de echipajele ISU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis joi, 20 august, prin intermediul unui comunicat, faptul că în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost emise 29 de atenționări și avertizări hidrometeorologice imediate, care au vizat averse torențiale și scurgeri importante pe versanți și viituri rapide pe râurile mici.

,,În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 15 localități din 8 județe: Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Suceava, și Timiș. În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 3 case, 6 curți, 9 subsoluri, 1 anexă, 1 parcare și scara unui bloc. Totodată, din cauza vântului puternic, colegii noștri au intervenit pentru degajarea a 3 copaci și pentru stingerea flăcărilor izbucnite la nivelul unui acoperiș lovit de trăsnet. În urma acestor evenimente nu au fost înregistrate victime”, a informat Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Până în această seara, la ora 21:00 se află în vigoare o avertizare meteorologică de cod GALBEN de instablitate atmosferică temporar accentuată, manifestată prin descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Avertizarea este valabilă în nordul, centrul și estul țării.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE