DECIZIE. Candidatul PNL la Primăria Reghin obligat de Biroul Electoral Județean Mureș să șteargă o postare ”care contravine legii” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1877 Vizualizări

DECIZIE. Candidatul PNL la Primăria Reghin obligat de Biroul Electoral Județean Mureș să șteargă o postare ”care contravine legii”

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană (BECJ) nr. 28 Mureș a admis luni, 14 septembrie 2020, în parte, contestația formulată de Partidul Social Democrat – Organizația Reghin împotriva unei postări făcută în data de 10 septembrie 2020 pe pagina de Facebook a candidatului Partidului Național Liberal la funcția de primar al municipiului Reghin, Gabriel Toncean.

Potrivit Hotărârii nr. 53 a BECJ Mureș, postarea respectivă ”este un material de propagandă electorală care contravine legii”.

Totodată, BECJ Mureș a dispus ”sesizarea organelor competente pentru a efectua demersuri în vederea ștergerii postării”, respectiv ”sesizarea organelor competente pentru a stabili dacă fapta săvârșită reprezintă sau nu o abatere contravențională.”

Anterior acestei hotărâri, Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 2 Reghin a respins, în data de 11 septembrie 2020, contestația formulată de PSD Reghin pe aceeași speță.

Ce conține postarea reclamată de PSD

În urmă cu 4 zile, candidatul liberal la funcția de primar al municipiului Reghin a postat, pe pagina sa de Facebook, un filmuleț în care apărea alături de Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, care semna ordinul pentru demararea licitației pentru modernizarea Cinematografului ”Patria” din Reghin.

”35 de zile. Atât a trecut de când v-am vorbit ultima dată despre Cinematograful Patria. Am insistat atunci, la întâlnirea pe care am avut-o cu ministrul Ion Ștefan, să grăbim cât mai mult etapele premergătoare. Astăzi mă bucur să vă pot anunța că în prezența mea a fost semnat Ordinul de Ministru pentru acest proiect. Asta înseamnă că licitația pentru începerea lucrărilor poate fi organizată. Le mulțumesc domnului ministru Ion Ștefan și secretarului de stat Mihail Veștea pentru sprijinul pe care mi l-au acordat în a debloca acest proiect! Reghinenii merită un guvern care să lucreze pentru interesele lor așa cum este Guvernul PNL condus de Ludovic Orban. Sper ca după 27 septembrie să avem parte și de o administrație locală capabilă să pună în valoare această oportunitate”, se preciza în postarea respectivă.

Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul integral al hotărârii BECJ Mureș nr. 53/14 septembrie 2020:

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE