Ziua Internațională a Anesteziei! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 253 Vizualizări

Ziua Internațională a Anesteziei!

La data de 16 octombrie s-a sărbătorit Ziua Internațională a Anesteziei, această dată fiind aleasă întrucât la data de 16 octombrie 1846 a fost efectuată oficial prima anestezie generală de către medicul stomatolog Thomas Morton, acesta realizând o intervenție chirurgicală utilizând anestezia eterică.

Prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, dr. Corneliu Florin Buicu le-a transmis un mesaj de apreciere colegilor săi de pe secțiile de ATI.

,,La mulți ani tuturor celor care își petrec majoritatea timpului în săli de operație, săli de naștere, secții de ATI, Unități de Primire a Urgențelor, ambulanțe, SMURD, elicoptere SMURD,  mai nou Izolatoare COVID-19. Munca lor nu este deloc ușoară. Tot timpul trebuie să ia decizii rapide, importante, salvatoare de vieți! De multe ori, sunt puțin cardiologi, chirurgi, traumatologi, gastroenterologi, neurologi și foarte alți mulți specialiști în aceeași persoană! Ei sunt oamenii care de multe ori nu se văd! Pacientul, victima de multe ori nici nu știe cine l-a adormit, cine l-a tratat, cine i-a salvat viața! Cu toate astea, ei duc mereu o luptă contracronometru pentru binele pacienților! La mulți ani  și multă sănătate dragi colegi ATI-iști, dumneavoastră și familiilor!”, se menționează în cadrul postării.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE