Home / Sanatate / FOTO: Investiții și dotări noi la Spitalul Clinic Județean Mureș

FOTO: Investiții și dotări noi la Spitalul Clinic Județean Mureș

Compartimentul de relații cu publicul al Spitalului Clinic Județean Mureș a anunțat vineri, 23 octombrie, prin intermediul unui comunicat de presă, că de la începutul pandemiei în Spitalul Clinic Județean Mureș au fost internați 1.971 de pacienți confirmați cu COVID-19, precum și 2.486 suspecți de infecție cu SARS-CoV-2.

Asistență medicală și pentru pacienții non-COVID

Potrivit sursei citate, până în prezent 1.634 de persoane au fost externate, 21  din alte județe, iar 20 de persoane au fost transferate către alte spitale, iar în prezent 192 de pacienți sunt încă internați cu COVID-19, dintre care 14 sunt în stare gravă la Secția Clinica Anestezie și Terapie Intensivă.

”Din numărul total de persoane infectate cu SARS-CoV-2 internate și tratate la secțiile Spitalului Clinic Județean Mureș 171 de persoane au decedat din care 2  în ultimele 24 de ore. Menționăm că asigurăm asistență medicală și pentru pacienții non-COVID, având un număr de peste 1.400 de externări lunare prin spitalizare continuă cât și servicii pe spitalizare de zi și consultații la Ambulatoriu de specialitate. Toată activitatea medicală și administrativă efectuată în această perioadă de pandemie a fost posibilă datorită eforturilor depuse de întregul personal medical și auxiliar medical alături de personalul TESA și conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș”, se menționează în comunicat.

Investiții și donații

Totodată, reprezentanții Spitalului Clinic Județean Murel au trecut în revistă și cele mai importante realizări efectuate în decursul anului 2020: lucrări de reparații și realizări de circuite în toate imobilele spitalului, reparația și modernizarea unui bloc operator la Secția Clinica Oftalmologie, proiectarea și execuția unui lift la Secția Clinica Boli Infecțioase I, achiziționarea a 15 defibrilatoare automate necesare fiecărei secții clinice cu paturi pentru managementul urgențelor medicale, achiziționarea unui post asistent operator și inversor imagine pentru microscopul operator oftalmologic, completarea aparaturii de intervenții endoscopice în Secția Clinică Chirurgie Generală cu un modul de fluorescență pentru sistemul complex de detecția a “nodului de santinelă” în cancerul mamar, dotarea cu echipament de radiologie mobil cu detector wireless și ecograf mobil în secțiile de neonatologie cu ajutorul unui donații importante din partea Secietății Naționale de Gaze Naturale Romgaz, un ventilator DRAEGER donat din partea “Fundației Mereu Aproape” la Secția Clinica Anestezie și Terapie Intensivă, servicii de achiziții pentru asigurarea în permanență a materialelor de protecție, dezinfectanți și a medicației atât pentru pacienți cu COVID-19 cât și  non-COVID.

”Toate cele menționate mai sus au fost posibile cu sprijinul și ajutorul Consiliului Județean Mureș. Totodată, mai sunt în curs de finalizare lucrări de reparații la Secția Clinica Psihiatrie I și II, Secția Clinica Neuropsihiatrie Pediatrică, Bucătărie Pediatrie, lucrări de reabilitare și reparații capitale la Secția Clinica Oncologie Medicală, stație de tratare a apelor uzate la imobilul din strada Gheorghe Marinescu nr. 1 și altele. Toate acțiunile întreprinse de către Spitalul Clinic Județean Mureș împreună cu Consiliul Județean Mureș au contribuit la creșterea siguranței pacienților și a calității actului medical”, se menționează în comunicat.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Brutăria Kovács răsplătește fidelitatea clienților, cu inima

De patru generații brutăria Kovács este alături de clienții săi, păstrând toate elementele dragi acestora: …