Infrastructura medicală și rutieră pe ordinea de zi a Consiliului Județean Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 389 Vizualizări

Infrastructura medicală și rutieră pe ordinea de zi a Consiliului Județean Mureș

Cinci consilieri județeni au depus astăzi jurământul. Cei 5 sunt: Pokorny Vasile Ștefan (UDMR), Angela Moldovan (PSD), Valentin Constantin Bretfelean (PMP), Al

Alexandru Lupa și Constantin Pogăcean (ambii de la PNL). Cu cele 5 noi învestiri, Consiliul Județean Mureș va funcționa în formulă completă, de 34 de consilieri județeni și un președinte, ales pe listă uninominală.

Trei proiecte de hotărâre adoptate în ședința de astăzi au vizat aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai unor investiții privind reabilitarea curților interioare a unor Clinici din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș. Este vorba de proiectul ”Amenajare curte Clinica Pneumologie”, în valoare de 2.067.013 lei cu TVA inclus, proiectul ”Amenajare curte Clinica Boli Infecțioase 1”, în valoare de 2.549.080 lei cu TVA inclus și proiectul ”Amenajare curte Clinica Obstetrică-Ginecologie” în valoare de 1.367.237 lei cu TVA inclus. Prin aceste proiecte se vor amenaja alei pietonale și căi de acces auto, sisteme de iluminat precum și locuri de parcare.

Două hotărâri adoptate astăzi de consilierii județeni au vizat investiții în infrastructura rutieră. Este vorba despre aprobarea documentației tehnico–economice și a indicatorilor tehnico–economici ai investiției ”Lărgire drum județean DJ153E DN15-Bogata – faza DALI”. Valoarea proiectului este de 26.372.426,74 lei cu TVA inclus. Al doilea proiect vizează actualizarea indicatorilor investiției „Asfaltarea unui tronson de drum pe DJ136 Sângeorgiu de Pădure – Bezid – Limita județului Harghita” cu o valoare de 16.438.612,83 lei.

Rectificare bugetară

Bugetul județului Mureș a fost rectificat în ședința ordinară ce a avut loc astăzi în sensul alocări de sume pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare a instituțiilor subordonate Consiliului Județean. Astfel, Spitalul Clinic Județean Mureș a primit suma de 10.732.000 le, din fonduri europene precum și din contractele încheiate cu casele de asigurări. Bugetul Serviciului De Pază a Obiectivelor de Interes Județean a fost majorat cu suma de 335.000 de lei pentru cheltuieli de personal. Pentru Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș a fost alocată suma de 1,4 milioane de lei pentru cheltuieli de personal. Teatrul pentru Copii și Tineret Ariel a primit suma de 651.000 de lei iar pentru Muzeul Județean Mureș a fost alocată suma de 490.000 lei pentr același tip de cheltuieli.

Parteneriat pentru dezvoltarea sistemului de gestionare a deșeurilor

Consilierii județeni au aprobat parteneriatul dintre Consiliul Judeţean Mureş, ADI Ecolect Mureş şi Administraţia Fondului pentru Mediu în vederea obținerii finanțării și implementării proiectului „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul – Extindere și modernizare a Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor în judeţul Mureş”, care va fi depus în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Conform necesarului de investiţii identificat prin Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor, valoarea costurilor este estimată la 41.050.000 Euro, însă la acest moment nu este prevăzută în acordul de parteneriat nici o reglementare referitoare la valoarea investiţiei / finanţării și nici  referitoare la vreo contribuţie proprie a Partenerilor.

(Biroul de Presă al Consiliului Județean Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE