Haosul rezultatelor Opinii
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 903 Vizualizări

Haosul rezultatelor

Notițe de pe Facebook la ziar

7 decembrie

În era digitalizării, în județul Mureș e încheiată numărătoarea, dar dacă găsiți undeva procesul verbal final, vă felicit de pe acum și dați-mi și mie link-ul ca să studiez. Sediul BEJ Mureș e ferecat, dă-i naibii de alegători, nu mai spun și de noi că, no, suntem a zecea roată la căruța gripată a unei țări în derivă (n.a. au fost publicate ieri după-amiază, la aproape 24 de ore de la validare).

Deci tot partidele ne pot furniza finalele. Și ce am centralizat, spre dimineață, de pe AEP. Informații însușite cu copy-paste de colegi ai noștri deontologi din media locală 🙂, cărora le mulțumesc încă o dată pentru copy-paste-ul furt pe care îl practică de ani buni. Deontologi care apoi îmi dau lecții de moralitate, deontologie și jurnalism.

La nivel național, apar manipulatoriu informații că PMP intră în parlament. A ieșit întâi fostul președinte Băsescu, apoi au apărut pe tot felul de site-uri de la Digi 24 la altele că au 5%, nici mai mult, nici mai puțin, dând ca sursă BEC, actualizare 12.50, și un procent de 99.91% din voturi numărate. BEC iese la 13 și ceva și publică procesul verbal cu doar undeva aproape de 75% din voturi numărate și încă la 4,71% la Camera Deputaților și 4,75% la Senat. Probabil, la 16.30, la următoarele parțiale suntem acolo, la 5%.

Pe cifrele introduse de azi-noapte, aproape 100% raportate, nu aveau cum să facă pragul, dar uite că dacă trebuie, se întâmplă și minuni. Și ca întotdeauna apar secțiile minune, care decid ce și cum trebuie. Am văzut-o la americani de atâtea ori, cum ultimul stat înclină balanța cum trebuie, deci nu e de mirare că se întâmplă în democrația noastră originală.

Dacă nu știți de ce se întâmplă minunea, mie îmi este destul de clar. Cei mai interesați să „ajute”, să folosesc un eufemism, ca PMP să intre în Parlament sunt liberalii, altfel guvernarea PNL&alții e cam compromisă și foarte, foarte complicată. Nu trebuie să vă amintesc că PMP e și acum la guvernare, nu?No, fain în democrația de secol XXI, nu? 😃

8 decembrie

Rezultatele finale la alegerile parlamentare din 𝟮𝟬𝟭𝟮 au fost făcute publice 𝗺𝗮𝗿ţ𝗶, 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟵.𝟯𝟬. La acea oră erau deja şi împărţite mandatele. 588 faţă de 471 înainte cu 4 ani. Votaseră 𝗮𝗽𝗿𝗼𝘅𝗶𝗺𝗮𝘁𝗶𝘃 𝟳,𝟰 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 de oameni. Alegerile în 𝟮𝟬𝟭𝟲 au fost în 11 decembrie. Votaseră aproximativ 𝟳,𝟯𝟮 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 de oameni. În 13.12, la ora 10, erau anunţate rezultatele după introducerea a 99,82% din procesele verbale, dar înainte cu o zi, în jur de ora 17, erau deja procesate aproape 96% dintre secţiile de votare. În anul de graţie 𝟮𝟬𝟮𝟬, marţi, la 15.30, BEC ne-a anunţat că a procesat 99,02% din procesele verbale. Au votat 𝟱,𝟳𝟵 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 de oameni, adică mai puţin cu 1,5 milioane de voturi. Iar ultima secţie s-a închis ieri, la 7 dimineaţa. Să le dăm notă 🙂.

9 decembrie

Așteptarea continuă. De ieri, de la 15.30, BEC nu a mai comunicat nimic.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE