Vicepreședinți noi la Consiliul Județean Mureș! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3466 Vizualizări

Vicepreședinți noi la Consiliul Județean Mureș!

Noii vicepreședinți ai Consiliului Județean Mureș au fost stabiliți prin vot secret, în cadrul unei ședințe ordinare de lucru care a avut loc joi, 17 decembrie.

Astfel, noii vicepreședinți ai Consiliului Județean Mureș sunt Kovács Mihály Levente (consilier județean din partea UDMR) și Ovidiu Georgescu (consilier județean din partea PNL).

Trei candidați pentru două funcții

Pentru funcția de vicepreședinți au fost făcute trei propuneri, Kovács Mihály Levente (UDMR), Ovidiu Georgescu (PNL) și Ovidiu Dancu (PSD).

La vot au fost prezenți 33 din cei 35 de aleși județeni care alcătuiesc Consiliul Județean Mureș, fiind consemnate două absențe, ale social-democraților Angela Moldovan și Tiberiu Bățagă.

Rezultatul votului a fost următorul: Kovács Mihály Levente – 26 de voturi pentru, 4 împotrivă și 3 nule, Ovidiu Georgescu – 26 de voturi pentru, 5 împotrivă și 2 nule și Ovidiu Dancu – 5 voturi pentru, 16 împotrivă și 12 nule.

”În consecință, au fost aleși vicepreședinți ai Consiliului Județean Mureș domnii Kovács Mihály Levente și Ovidiu Georgescu”, a anunțat Paul Cosma, secretarul general al Consiliului Județean Mureș.

Péter Ferenc: ”Interesul major este interesul cetățenilor”

Noii vicepreședinți ai Consiliului Județean Mureș au fost felicitați de Péter Ferenc, președintele instituției, care nu a uitat să îi felicite și pe foștii vicepreședinți Ovidiu Dancu și Alexandru Cîmpeanu pentru activitatea depusă în mandatul 2020-2024.

”Le mulțumesc colegilor pentru acest vot și aș dori să le mulțumesc în primul rând celor doi vicepreședinți din mandatul precedent, domnului Alexandru Cîmpeanu și domnului Ovidiu Dancu pentru colaborarea bună pe care am avut-o”, a afirmat Péter Ferenc.

”Am speranța că și în continuare vom avea aceeași colaborare bună pentru că în primul și în primul rând interesul major este interesul cetățenilor din județul Mureș și voi încerca ca și în perioada următoare să existe un echilibru în Consiliul Județean. Le urez mult succes celor doi vicepreședinți aleși, domnului Kovács Mihály Levente și domnului Ovidiu Georgescu, cu felicitările de rigoare. În perioada viitoare vom discuta și despre atribuțiile pe care o să le aibă amândoi”, a completat președintele Consiliului Județean Mureș.

Kovács Mihály Levente: ”Județul Mureș trebuie să fie pe primul loc”

Vicepreședintele Consiliului Județean Mureș din partea UDMR, Kovács Mihály Levente, a transmis mulțumiri electoratului care au ales ”Laleaua” la alegerile locale din acest an, dar și colegilor din UDMR Mureș care i-au acordat susținerea pentru ocuparea funcțieid e vicepreședinte.

”În primul rând, doresc să mulțumesc mureșenilor care pe 27 septembrie au votat listele Uniunii Democrate Maghiare din România, deoarece dacă n-am fi obținut acest scor istoric, zic eu, nu puteam să fiu la al doilea mandat ca și consilier județean. Totodată, doresc să le mulțumesc colegilor și organizației județene a Uniunii Democrate Maghiare din România, UDMR Mureș, pentru sprijinul pe care mi l-au acordat, pentru că m-au votat drept candidat al UDMR la funcția de vicepreședinte și colegilor, evident, pentru votul pe care mi l-au dat astăzi”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Kovács Mihály Levente.

”În ceea ce privește proiectele pe care le vom iniția, cred că în campania electorală am avut un program corect și cinstit, bazat pe nevoile mureșenilor, pe faptul că în ceea ce urmează județul Mureș trebuie să fie pe primul loc, trebuie să dezvoltăm județul Mureș, Zona Metropolitană, să  continuăm investițiile din Sănătate, să susținem instituțiile de cultură subordonate Consiliului Județean Mureș, DGASPC, și aș putea continua cu investițiile din sistemul de Sănătate, prin urmare cred că avem o sumedenie de lucruri și proiecte concrete pe care le-am prezentat de fapt și în campania electroală, pe care în cele ce urmează dorim să le și punem în practică și sper că alături de colegii din cadrul instituției să avem o colaborare bună, bazată pe respect reciproc, și în următorii ani și în următoarea perioadă să avem și rezultate”, a mai spus Kovács Mihály Levente referindu-se la prioritățile funcției sale și ale Consiliului Județean Mureș.

Ovidiu Georgescu: ”Premisele sunt bune”

Vicepreședintele liberal al Consiliului Județean Mureș, Ovidiu Georgescu, s-a declarat încrezător în noul început considerat a fi o ”provocare” alături de ”oameni de calitate”.

”Pentru mine este o provocare, un exercițiu nou. Vin cu gândul de a face ceva. Sper într-o colaborare foarte bună cu președintele Consiliului Județean, cu care mă cunosc de mai mult timp, am avut o colaborare când eram la Electrica. După cum văd eu lucrurile sigur va fi o colaborare pentru că toate partidele au în programul de guvernare cam aceleași lucruri și atunci putem să coagulăm o majoritate cu care după 4 ani să ne uităm în spate și să vedem ce s-a făcut. Mai ales că vom beneficia de fonduri europene. Sper că vom beneficia de un sprijin al Guvernului care va fi de dreapta. Premisele sunt bune și după cum văd și oamenii care formează Consiliul Județean, indiferent de partid, sunt oameni de calitate”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ovidiu Georgescu.

În legislatura 2016-2020, funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș a fost deținută de social-democrații Alexandru Cîmpeanu și Ovidiu Dancu.

Alex TOTH

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE