Alege echipamentul potrivit pentru activități sportive Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 106 Vizualizări

Alege echipamentul potrivit pentru activități sportive

Echipamentul sportiv trebuie ales în funcție de vreme, activitatea practicată și nivelul de experiență. Chiar dacă faci sau nu faci sport de performanță și practici o activitate sportivă doar de plăcere, este important să ai un echipament adecvat. Acesta îți va oferi confort, te va proteja și vei putea avea rezultate mult mai bune.

Iată câteva idei pentru cele mai frecvente activități sportive:

Antrenamentele sportive

Chiar dacă ne antrenăm acasă, este important să alegem echipamentul potrivit pentru o mai bună mobilitate și confort. O pereche de pantaloni scurți și un tricou din material care lasă pielea să respire sunt cea mai bună alegere. Astfel, nu vei transpira și nu vei risca să răcești.

O incaltaminte de dama usoara si confortabila te va ajuta sa ai mai multă aderență și să eviți accidentările.  Chiar dacă exersezi pe covorul din sufragerie sau pe parchet, nu face exerciții fizice desculț. Vei pune o presiune mult prea mare pe călcâi și te poți accidenta. Alege modelul potrivit de pantofi sport ca să fii pregătita cu încălțămintea adecvată pentru următorul antrenament. 

Alergare

Dacă preferi să faci mișcare în aer liber, aleargă în fiecare dimineață câte o jumătate de oră. Inima ta va fi mult mai sănătoasă și tu vei începe ziua mult mai energic. Dacă este frig afară, alege o pereche de pantaloni speciali pentru alergat, confortabili, aerodinamici, care să îți ofere mobilitate. Există modele din materiale speciale care păstrează căldura. Nu purta orice tip de șosete. Alege unele speciale pentru alergat. Acestea sunt concepute astfel încât să îți îmbunătățească circulația și să absoarbă transpirația.

Încălțămintea este cea mai importantă parte a echipamentului. Caută cei mai buni adidasi pentru alergat, nu folosi orice pereche de pantofi sport și astfel vei putea evita accidentările. Pantofii de alergat sunt special concepuți să îți ofere confort și să te protejeze articulațiile împotriva șocurilor.

Ciclism

Indiferent că mergi cu bicicleta prin oraș sau pe teren accidentat, poartă neapărat cască de protecție. Acesta este, de fapt, cel mai important accesoriu pentru bicicliști, indiferent de vârstă sau experiență.

Pentru plimbările prin oraș, poți alege orice tip de bicicletă și ținută (chiar și un costum). Însă casca și respectarea cu strictețe a regulilor de circulație sunt importante.

Dacă îți place adrenalina și preferi peisajul montan, atunci echipează-te corespunzător. Pentru această activitate ai nevoie, în primul rând, de o bicicletă specială pentru drumeții. Poartă haine ușoare, care să îți ofere mobilitate, să nu fie largi și neapărat din materiale care se usucă ușor.  O pereche de ochelari de protecție, niste ghete de dama sportive și mănuși speciale îți vor completa echipamentul și poți pleca în noua aventură.

Orice sport practici, cu echipamentul potrivit vei avea o experiență mult mai sigură.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE