Anunț important pentru proprietarii de locuințe din Iernut! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2765 Vizualizări

Anunț important pentru proprietarii de locuințe din Iernut!

Reprezentanții Primăriei orașului Iernut au anunțat că persoanele fizice și juridice sunt obligate să își asigure împotriva dezastrelor naturale, toate construcțiile cu destinație de locuință, din mediul urban sau rural, aflate în proprietatea acestora și înregistrate în evidența organelor fiscale. Acest lucru se face având în vedere prevederile Capitolului I, articolul 3, alineatul 1 din Legea nr. 260/2008, republicată privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor.

Polița de asigurare împotriva dezastrelor acoperă trei riscuri, și anume cutremur, inundații și alunecări de teren, iar suma asigurată, care poate fi acordată în temeiul legii, este echivalentul în lei de 20.000 de euro pentru locuințele de tip A – construcție cu structura de rezistență din beton armat, metal ori lemn sau cu pereți exteriori din piatră, cărămidă arsă, lemn ori din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic și/sau chimic și 10.000 de euro, pentru locuințe de tip B – construcție cu pereți exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic și/sau chimic.

Prima cuvenită pentru suma asigurată este în funcție de tipul clădirii, de 20, respectiv 10 euro, aceasta fiind plătită în lei, la cursul de schimb valutar comunicat de BNR, la data încheierii contractului de asigurare obligatorie a locuinței.

De asemenea, nerespectarea acestei obligații se va sancționa cu amendă de la 100 la 500 de lei.

,,Sarcina aplicării sancțiunilor prevăzute de lege, pentru neîndeplinirea obligației de a încheia polițele de asigurare obligatorii de către cetățenii orașului Iernut și a satelor aparținătoare, revine primarului și împuterniciților acestuia. Pentru a evita aplicarea sancțiunilor, autoritatea publică locală, vine cu solicitarea ca toți cetățenii care nu și-au încheiat încă o poliță de asigurare pentru locuințe, să o încheie, și să o prezinte la sediul primăriei, biroul Relații cu Publicul, în vederea consemnării numărului și datei poliței în baza de date a instituției. Solicitarea de a încheia polițele obligatorii se adresează și cetățenilor cu alte domicilii, deținători de locuințe pe raza UAT Iernut”, au transmis reprezentanți Primăriei orașului Iernut.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE