Cum și-a încălcat promisiunea Soós Zoltán. Și totuși, ce-a făcut primarul în delegație la Budapesta? Administratie
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 2715 Vizualizări

Cum și-a încălcat promisiunea Soós Zoltán. Și totuși, ce-a făcut primarul în delegație la Budapesta?

Interpelat joi, 28 ianuarie, de consilierul local Pápai László Zsolt de la Partidul Oamenilor Liberi (POL), primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a avut o ieșire ușor nervoasă împotriva acestuia. În fapt, reprezentantul ”oamenilor liberi” nu a făcut altceva decât să îi solicite primarului Soós Zoltán să respecte hotărârea de Consiliu Local care i-a aprobat în perioada 19-22 decembrie 2020 o deplasare într-o delegație în capitala Ungariei, adică să prezinte public o informare despre deplasarea la Budapesta care a costat bugetul local suma de 740 de euro și 500 de lei.

În replică, primarul municipiului Târgu Mureș a promis că până luni, 1 februarie, îi va trimite consilierului de la POL raportul aferent delegației de la Budapesta.

Luni, 1 februarie, la ora 17.11, deci după încheierea programului de lucru de la Primăria municipiului Târgu Mureș, consilierul local Pápai László Zsolt a confirmat, pentru cotidianul Zi de Zi, că nu a primit niciun fel de informare de la primar pe tema delegației pe care a efectuat-o în capitala Ungariei.

Soós către Pápai: ”Și cereți pe ultimii zece ani, toate rapoartele, nu?!”

Dialogul dintre cei doi aleși locali e deja cunoscut, mai ales că ședința de Consiliu Local în care s-a petrecut totul a fost filmată live pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Târgu Mureș.

Pápai László Zsolt: ”Aș dori să îl văd pe domnul primar la această ședință, să ne prezinte raportul despre deplasarea la Budapesta, pentru că din câte știu eu așa este procedura.”

Soós Zoltán: ”Luni (1 februarie – n.r.) dacă predau în scris este corespunzător, domnul Pápai?”

Pápai László Zsolt: ”Mie îmi este corespunzător, dar ar fi bine să fie un raport public, totuși.”

Soós Zoltán: ”Și cereți pe ultimii zece ani, toate rapoartele, nu?!”

Pápai László Zsolt: ”Nu, nu, doar pe acesta.”

Soós Zoltán: ”Numai a mea, bine, o să vă dau a mea, poate sunt prezenți în sală și alții care ar fi vrut să deie rapoarte! Bine, sigur, domnul Pápai, până luni îl aveți.”

Pápai László Zsolt: ”Domnul primar, nu mă înțelegeți greșit.”

Soós Zoltán: ”Nu înțeleg greșit.”

Pápai László Zsolt: ”În decembrie, eu am spus: e prima deplasare pe care o votez în speranța că o să fie altfel decât au fost deplasările celelaltei conduceri și în acest spirit eu mă așteptam ca astăzi să veniți și să prezentați raportul acestei deplasări.”

Soós Zoltán: ”Bine, am înțeles, până luni aveți în scris acest raport, bine?”

Consilierul care a solicitat raportul făcut ”trădător de neam”!

Luni, 1 februarie, la puțin timp după ora 17.00, consilierul căruia primarul municipiului Târgu Mureș i-a promis public că îi va trimite informarea despre delegația de la Budapesta a afirmat că n-a primit nimic pe niciuna din adresele sale de e-mail.

”Sunt dezamăgit”, a declarat, lapidar, consilierul local Pápai László Zsolt.

La dezamăgirea consilierului local de la POL a contribuit probabil și mesajul ”amical” primit prin intermediul rețelei de socializare Facebook.

”By the way, azi dimineață am fost făcut trădător de neam din cauza acestei solicitări. Pe Facebook”, a completat consilierul local Pápai László Zsolt, care a promis că va scrie un text mai amplu pe această temă pe pagina sa de Facebook.

Soós Zoltán, în primul discurs de primar: ”Vom fi întotdeauna sinceri”

În primul discurs pe care l-a susținut în data de 26 octombrie 2020, după depunerea jurământului de primar al municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán afirma, printre altele, că ”suntem capabili să aducem o nouă abordare, să repunem Târgu Mureșul pe calea politicii cinstite și a dezvoltării.”

Tot atunci, Soós Zoltán anunța cele cinci principii care vor sta la baza activității sale de primar al municipiului Târgu Mureș, pe care le redăm mai jos, în ideea de a nu fi uitate prea ușor.

”Vă pot promite, însă, că vom fi întotdeauna sinceri. Și vom avea puterea să recunoaștem și să corectăm greșelile.

Având în vedere acest lucru, consider importante 5 principii, de la care nu voi face rabat sub nicio formă:

1. Târgu Mureșul nu are cetățeni de rangul I și rangul II. Orașul aparține tuturor.

2. Consiliul Local nu trebuie să servească interesele de grup sau de partid, ci doar interesele cetățenilor.

3. Cred în diversitatea culturală, drept urmare voi păstra tradițiile și voi susține rolul de creator de cultură al Târgu Mureșului.

4. Implicarea în viața politică a târgumureșenilor nu trebuie să se rezume doar la alegerea reprezentanților lor. Toate deciziile majore trebuie luate în urma consultării tuturor celor vizați.

5. Târgu Mureșul trebuie să funcționeze deschis și transparent. Trebuie să fie un oraș în care corupția nu-și are locul. În care toate informațiile de interes public sunt la îndemâna tuturor, ușor accesibile.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Probabil a reinoit legaturile cu fostele orase infratite cu Tg.Mures.Lucru bun.Sa speram ca asta va face si cu restul oraselor din alte tari.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE