,,Micii grădinari”, program dedicat elevilor Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 641 Vizualizări

,,Micii grădinari”, program dedicat elevilor

Reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita derulează Programul ,,Micii grădinari” din anul 2012 anual, program medietizat și adus la cunoștința școlilor și elevilor prin adrese trimise către școli, prin intermediul mass mediei și a Inspectoratului Județean Harghita.

Potrivit unui anunț publicat pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean, www.edums.ro, ,,obiectivul programului este acela de a educa și încuraja copiii, tânăra generație spre un comportament și stil alimentar sănătos și de a păstra și cultiva tradițiile și cultura gastronomică a țării noastre, știut fiind că România are una dintre cele mai bogate biodiversități din Europa și un potențial agricol important”.

Prioritatea programului este formarea concepției elevilor și părinților potrivit căreia cu o investiție minimă, o familie poate să producă legume proaspete necesare întreținerii proprii, fără a le cumpăra din supermaketuri.

Pe baza înscrierilor vor fi comandate semințele de morcovi, salată, dovlecel, mazăre, ridichi, castraveți etc.

Concursul constă în redactarea unor referate de către elevi, care vor face poze în timpul grădinăritului. O comisie va evalua referatele și pozele realizate, dând note. Elevii care obțin note peste 9,50 vor fi vizitați de comisie, iar în urma verificărilor pe teren a grădinilor, vor fi anunțați câștigătorii care vor fi recompensați.

Pentru detalii suplimentare, cei interesați pot accesa pagina web www.edums.ro.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE