Re-start în Liga a III-a Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 148 Vizualizări

Re-start în Liga a III-a

La sfârșitul acestei spătămâni se reiau jocurile din cadrul Ligii a III-a de fotbal. Ediția actuală se desfășoară total diferit față de ultimii ani, apropiindu-se oarecum de modul de desfășurare din anii ’80, când eșalonul 3 avea 12 serii. Numărul mai mare de serii, 10 de această dată, a fost impus însă de situația creată de pandemie, iar numărul echipelor din fiecare serie este de 10, față de 16, câte erau în perioada amintită. Reluarea campionatului este și ea una ieșită din tipare, la sfârșitul acestei săptămâni urmând a se disputa etapa a XI-a, a doua a returului. Cele două echipe mureșene care evoluează în acest eșalon fac parte din grupa 9 și ocupă locuri fruntașe după disputarea celor 10 etape. Acestea sunt Avântul Reghin și Unirea Ungheni 2018, se află pe locurile 3 și 4 și vor debuta în anul 2021 pe teren propriu. Jocurile celor două se vor disputa vineri, 12 martie, de la ora 15.00. Adversara reghinenilor este ocupanta locului 7, Sticla Arieșul Turda, în timp ce formația din Ungheni va primi vizita celei de-a doua clasate, CSO Cugir.

Se anunță un final cu suspans

Avântul are 19 puncte și, în cazul unei victorii s-ar putea apropia la doar un singur punct de echipa din Alba. Evident, acest lucru ar presupune și un succes al celei de-a doua echipe mureșene, care se află la alte două puncte în urma reghinenilor. Primul loc este ocupat de Unirea Dej, cu 25 puncte, cu 2 mai multe decât a doua clasată și cu 6 în fața Avântului. Echipa din Dej pare însă a avea o sarcină mai ușoară în această etapă, urmând să joace pe terenul ultimei clasate, Industria Galda.

Dacă ținem cont de rezultatele din tur, este de așteptat ca jocurile să fie echilibrate. În meciurile din tur Avântul obținea la Turda victoria cu 2-1, în timp ce Unirea era învinsă cu 1-0 la Cugir, dar încă nu este cunoscut potențialul echipelor după pauza de iarnă.

Reamintim, după încheierea turului primele două clasate din cele 10 serii vor disputa baraje de promovare în Liga 2, împerecheate două câte două. Seria din care fac parte echipele mureșene urmează să-și dispute locul în eșalonul secund cu fruntașele seriei 10, unde lideră este SCM Zalău, urmată de echipe din Baia Mare, Oradea și Bistrița.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE