Florin Buicu, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 215 Vizualizări

Florin Buicu, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății

Ziua Mondială a Sănătății este o zi globală de conștientizare a sănătății sărbătorită în fiecare an la 7 aprilie, sub sponsorizarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), precum și a altor organizații conexe. Tematica acestui an a Zilei Mondiale a Sănătății este „Pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă”, prilej pentru deputatul PSD, Florin Buicu de a transmite  un mesaj  tuturor lucrătorilor din sănătate.

„Ziua Mondială a Sănătății este considerată ca o oportunitate de a atrage atenția la nivel mondial asupra unui subiect de importanță majoră pentru sănătatea globală în fiecare an. Pandemia a lovit greu toate țările, dar impactul a fost cel mai dur asupra acelor comunități care erau deja vulnerabile. Peste tot în lume, există oameni, comunități, care au venituri zilnice reduse, condiții de trai și educație mai slabe, mai puține oportunități de angajare, acces redus la medii sigure (acces la apă și sanitație sigură, produse alimentare sigure, servicii de sănătate, etc.). Acest lucru duce la suferințe inutile, boli evitabile și decese premature. Cu toate acestea, inegalitățile în materie de sănătate pot fi prevenite cu strategii care acordă o atenție sporită îmbunătățirii echității în sănătate, în special pentru grupurile cele mai vulnerabile și marginalizate.

Sănătatea pentru toți este esențială pentru a face față provocărilor de astăzi și pentru a construi reziliența de mâine. Abordarea cauzelor profunde ale inechităților, investițiile în comunități și adoptarea măsurilor adecvate de sănătate publică sunt cruciale.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, pentru toți cei care își “rup” din sanatatea lor pentru a da populatiei sanatatate, indiferent de poziție, rol, post, mediu, pentru toți lucrătorii din sanatate și pentru familiile lor “Multă sanatate și La Mulți Ani!”, a fost mesajul transmis de Florin Buicu cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE