Home / Consiliul Judetean Mures / Biserica de la Seleuş va renaşte din grija saşilor

Biserica de la Seleuş va renaşte din grija saşilor

O mână de saşi luau parte la slujba de duminică atunci când ajungem la Biserica fortificată de la Seleuş, sat aparţinător de comuna Zagăr. Multe din locurile din strane rămân neocupate însă pentru că marea majoritate a saşilor au plecat după 1990 în Germania.

Vara se mai întorc acasă şi unul din drumurile lor se opresc, invariabil, la biserica veche, un alt monument în stil gotic ridicat în 1476. Potrivit fişei edificiului, biserica evanghelică a fost fortificată în secolul al XVI-lea, turnul clopotniţă din partea de sud-est în 1758, iar incinta în 1759. Biserica a suferit mai multe transformări în 1678 şi 1795. Altarul care înfăţişează Răstignirea aparţine stilului baroc şi a fost realizat în 1713. Peste biserică se observă că au trecut anii, zidul de incintă ridicat după ce vechea fortificaţie a fost demolată ar avea nevoie de reparaţii, la fel şi edificiul propriu-zis.

Text: Ligia VORO

Foto: Eliodor MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cuantumul ajutorului de stat pentru Aeroportul ”Transilvania”, modificat

Aleșii județeni au aprobat joi, 24 iunie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, conținutul …