Bronz pentru junioare Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 295 Vizualizări

Bronz pentru junioare

Înainteea ultimei zile din cadrul turneului final al Campionatului Național de volei junioare situația era următoarea:

-pentru a deveni campioană, Dinamo avea nevoie de un punct, deci cel puțin două seturi cu CTF Mihai I.

-pentru medalia de argint CSM București avea nevoie de victorie cu LPS Cluj. Greu de crezut, dar la un eventual 2-3 putea fi depășită la setaveraj de echipa mureșeană.

-CSU Medicina era favorită pentru medaliile de bronz, dar pentru siguranță trebuia să învingă CSȘ Bacău. Partida era prima a ultimei zile și mureșencelor le era suficient un singur set câștigat. Cu 1-3 aveau avantajul setaverajului față de băcăuance, dar riscau pierderea locului pe podium în cazul unei victorii a „feroviarelor” cu Dinamo.

Era astfel o ultimă etapă în care mureșencele trebuiau să câștige pentru a-și asigura matematic o medalie. Primul set a fost câștigat cu 25-13 și a rezolvat problema în ceea ce priveau șansele echipei băcăuane. Obținerea victoriei elimina riscul ca ele să fie depășite de CTF, pentru medalia de bronz. Acest lucru se putea petrece doar în cazul în care pierdeau meciul fără punct și rapidistele obțineau 3 puncte cu Dinamo. Greu de crezut, la fel ca și un eventual schimb de locuri cu CSM București. Aceasta putea fi depășită dacă ceda cu LPS Cluj, care în patru jocuri n-a câștigat niciun set. Totul a decurs însă conform așteptărilor, fără surprize. Mureșencele au încheiat cu alte două seturi la pas, cu un set trei mai puțin concentrate: 25-13 și 25-18.

Dinamo și CSM și-au atins și ele obiectivele, astfel ordinea pe podium a rămas aceeași.

Un joc disputat a avut doar Dinamo. Formația alb-roșie a cedat primul set, dar le-a câștigat categoric pe următoarele două. Cu scopul atins, proaspăta campioană s-a relaxat și s-a ajuns la set decisiv. Acesta a fost adjudecat la mare luptă de Dinamo (15-12), care încheie neînvinsă. CSM n-a avut însă probleme cu clujencele, singurele fără set câștigat.

Ce-și poate reproșa formația mureșeană este conectarea târzie la importanța întrecerii și ratarea celor trei puncte de set în actul 4 cu CSM, fluctuațiile majore din partida cu Dinamo și chiar cedarea setului trei cu CTF. Acesta n-a mai influențat însă cu nimic ordinea. Astfel, campioana ultimei ediții a trebuit să se mulțumească cu bronzul. Aur pentru Dinamo, argint CSM București.

Componența lotului CSU Medicina CNUE: Sara Zucovic, Denisa Ielciu, Raluca Mureșan, Iarina Axinte, Karina Murariu, Florina Murariu, Alexandra Șumandea, Irina Răileanu, Maria Codreanu, Andreea Cotor, Noemi Moldovan, Alexandra Borlodean, Dora Ambrus. Antrenor Paunovic Stefan. Kinetoterapeut Marius Silvaș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE