VIDEO: Caravana vaccinării, popas cu succes pe Valea Beicii Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 236 Vizualizări

VIDEO: Caravana vaccinării, popas cu succes pe Valea Beicii

Campania „Caravana vaccinării în mediul rural” începută sâmbătă, 22 mai la Bălăușeri a continuat a doua zi pe Valea Beicii, în comuna Beica de Jos. În cadrul campaniei, un centrul mobil de pregătire a populaţiei și personalului de intervenţie a fost transformat într-un centru de vaccinare cu patru fluxuri, pus la dispozitia celor care au dorit să se imunizeze împotriva COVID-19.

Beneficiarii acestei campanii au fost locuitorii comunelor Beica de Jos și Chiheru de Jos care au înțeles importanța vaccinării, dovadă că în prima oră s-au vaccinat peste 100 de persoane, o parte din aceștia fiind vaccinați chiar de secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

„Caravana vaccinării de la Beica de Jos a fost un succes. Au fost 309 de persoane din comună, dar și din Chiheru de Jos care s-au vaccinat la centrul mobil pus la dispoziție de către Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Implicarea primarilor celor două comunități, Beica de Jos și Chiheru de Jos a fost una exemplară. Le mulțumesc tuturor celor care s-au vaccinat, echipei de voluntari, celor două administrații publice locale și instituțiilor implicate în campania de vaccinare. Au fost două zile care ne-au dat energie și încredere. Alături de domnul secretar de stat dr. Raed Arafat, voluntarii ISU Mureș, UPU-SMURD Târgu Mureș și primăriile din zonă am făcut cu adevărat o echipă, “Mureșul se vaccinează #firesc”, a precizat Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Implicare a primarilor

Printre cei implicați în buna desfășurare a campaniei au fost și cei doi primari ai comunelor, Maria Moldovan din Beica de Jos, respectiv Eremia Pop din Chiheru de Jos.

„Mulțumim tuturor celor peste 300 de persoane din comuna Beica de Jos și din comuna Chiheru de Jos pentru că au înțeles că reîntoarcerea la o viață normală este posibilă numai prin vaccinare. Mulțumim doamnei prefect Mara Togănel pentru implicare. Mulțumim domnului dr. Raed Arafat pentru prezentă, implicare și pentru efortul depus de a vaccina timp de șase ore. Mulțumim voluntarilor SMURD pentru prezență și profesionalismul de care au dat dovadă. Mii de mulțumiri personalului Primăriei comunei Beica de Jos pentru tot efortul depus. Ne vedem peste 21 de zile la rapel, la Dispensarul Medical Uman din Beica de Jos! Să vă dea Bunul Dumnezeu multă sănătate tuturor!”, a precizat Maria Moldovan.

La rândul său, primarul comunei Chiheru de Jos a ținut să remarce importanța campaniei de vaccinare, mai exact atingerea unui procent de vaccinare a populație cât mai mare.

„Am fost solicitați ca unitate administrativă pentru a se realiza o vaccinare unitară, o conducere care să asigure personal, vaccinuri, intervenții, fapt pentru care acțiunea s-a desfășurat în comuna Beica de Jos. Noi, prin anunțarea din casă în casă am avut plăcuta surpriză să vedem că deja sunt peste 150 de persoane care doresc să se vaccineze. Încet, încet se realizează un procent de 50% în ce privește numărul persoanelor vaccinate. Acțiunea de aici de la Beica a fost destul de în forță și strânsă pentru că a trebuit să corelăm orele, mijloacele de transport. Cu toate astea, acțiunea a fost bine organizată de către diretorul DSP Mureș și de către domnul ministru Raed Arafat”, a spus Eremia Pop.

Localnici vaccinați de Raed Arafat

Cei care au optat să se vaccineze au avut plăcuta surpriză să ajungă chiar pe mâna șefului DSU, secretarul de stat Raed Arafat, care a pus umărul la numărul la propriu la bunul mers al Caravanei vaccinării în mediul rural.

„În cadrul zilei de vineri am făcut o primă acțiune la Bălăușeri unde am avut 162 de persoane vaccinate între orele 10 și 16. Aici, la Beica de Jos, numai în prima oră avem peste 120 de persoane vaccinate, și lumea continua să vină. E o acțiune foarte bună, să venim lângă oameni, în special lângă persoanele în vârstă care vor să se vaccineze dar care nu vor să se deplaseze departe. Consider că este o soluție foarte bună. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au organizat un astfel de demers, vorbim aici de Instituția Prefectului, de cele două primării, colegii de la ISU Mureș, SMURD, STS-ul, Comitetul de vaccinare, de toată lumea care s-a implicat”, a declarat pentru cotidianul Zi de Zi secretarul de stat Raed Arafat.

Nu în ultimul rând, trebuie semnalată prezența doctorului Iuliu Moldovan, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Mureș.

„Ne bucurăm că lumea a înțeles importanța vaccinării, dovadă că în prima oră au fost vaccinate peste o sută de persoane. Sunt patru fluxuri de vaccinare, suntem pregătiți cu tot ce trebuie, și așteptăm pe toate lumea să se vaccineze”, a menționat dr. Iuliu Moldovan.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE