VIDEO: Evaluarea Națională, organizată în condiții speciale Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 269 Vizualizări

VIDEO: Evaluarea Națională, organizată în condiții speciale

Peste 4.000 de elevi din județul Mureș sunt așteptați să participe la sesiunea din acest an a examenului de Evaluare Națională a anunțat, în urmă cu câteva zile, prof. Illés Ildikó, inspector școlar general adjunct al județului Mureș.

”Avem în evidența informatică înscriși peste 4.200 de elevi, dar din păcate pe parcurs au mai plecat. La Simularea de la Evaluarea Națională am avut prezenți în jur de 3.200 de copii. Probabil unii au fost bolnavi sau nu au dorit să participe la această Simulare, dar noi considerăm că toți care promovează clasa a VIII-a o să își continue studiile, conform legii fiecare elev este obligat să termine 10 clase și noi am asigurat pentru toți copii un loc, în funcție de medie, să își continue studiile în clasa a IX-a”, a declarat, petnru cotidianul Zi de Zi, prof. Illés Ildikó, care coordonează Comisia județeană de organizare a Evaluării Naționale.

Anul acesta, candidații la Evaluarea Națională vor avea de completat răspunsurile la subiecte într-un caiețel special.

”Ca o noutate, în anul acesta forma în care vor fi transmise subiectele este diferit, acest exercițiu deja s-a făcut în perioada Simulării, subiectele vor apărea sub formă de caiețel, va apărea subiectul iar după fiecare subiect va fi un spațiu liber unde va rezolva copilul întrebarea respectivă sau itemul care i se adresează. Aceste caiețele vor fi capsate în trei locuri, vor fi ștampilate la mijloc și tot formatul va fi generat de la Minister și scos la imprimantă în momentul în care se transmit subiectele și vor fi date copiilor. Pentru aceasta noi deja am atenționat toate unitățile școlare din timp să se asigure cu hârtie de xerox respectiv cu tonere pentru imprimantă, inclusiv să aibă imprimante care pot să scoată față-verso, pentru că e nevoie de acest tip de imprimantă”, a menționat prof. Illés Ildikó.

Examenul de Evaluare Națională va beneficia de o organizare strictă atât împotriva infectării cu noul coronavirus, cât și pentru prevenirea unor eventuale fraude.

”Școlile sunt pregătite, fiecare unitate școlară este dotată cu măști, cu soluție dezinfectantă, se va păstra distanța, iar în momentul în care numărul elevilor va fi mai mare decât cel acceptat de lege atunci acești copii vor fi puși în două sau trei clase, unde avem clase mai numeroase”, a precizat reprezentanta Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

”La sesfășurarea examenului fiecare sală va fi prevăzută cu cameră audio-video și un profesor supraveghetor. Până acum metodologia prevedea doi profesori, acum se poate un singur profesor la 15 elevi și cu cameră audio-video în spate și în față, ca să fie cuprinsă toată sala”, a conchis prof. Illés Ildikó.

Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a

Etapa I:

7-11 iunie: Înscrierea la Evaluarea Națională;

22 iunie: Limba și literatura română – proba scrisă;

24 iunie: Matematică – proba scrisă;

25 iunie: Limba și literatura maternă – proba scrisă;

29 iunie (până la ora 14.00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor;

29 iunie (ora 16.00 – ora 19.00) – 30 iunie (ora 8.00 – ora 12.00): Depunerea contestațiilor;

30 iunie – 4 iulie: Soluționarea contestațiilor;

4 iulie: Afișarea rezultatelor finale.

Etapa specială:

28 iunie – 2 iulie: Înscrierea la etapa specială a evaluării naționale (se pot înscrie numai candidații care, conform certificatului medical prezentat, nu s-au putut înscrie în perioada 7 – 11 iunie 2021);

5 iulie: Limba și literatura română – proba scrisă;

6 iulie: Matematică – proba scrisă;

7 iulie: Limba și literatura maternă – proba scrisă;

9 iulie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (ora 12.00);

9 iulie: Depunerea contestațiilor (ora 14.00 – ora 20.00);

10-11 iulie: Rezolvarea contestațiilor;

12 iulie: Afișarea rezultatelor finale (după ora 12.00).

Notă: La solicitarea comisiilor județene/ comisiei municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale poate aproba, în situații excepționale, prelungirea/ reducerea perioadelor de evaluare/ reevaluare a lucrărilor scrise ori de afișare a rezultatelor.

Diana CĂRBUREAN

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE