Noutăți despre Centura municipiului Târgu Mureș! Administratie
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 10770 Vizualizări

Noutăți despre Centura municipiului Târgu Mureș!

Asocierea dintre companiile SC Royal CDV G2 SRL și SC Specialist Consulting SRL este câștigătorul inițial al licitației estimată la valoarea de 2,5 milioane de lei, plus TVA, organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov pentru obiectivul de investiții ”Actualizarea documentației tehnice PT plus DDE Varianta de Ocolire Târgu Mureș”.

Potrivit calendarului făcut public pe pagina web www.e-licitatie.ro, licitația are următorul calendar: 26 aprilie 2021 – depunerea ofertelor, 27 mai 2021 – evaluarea calificării și a tehnicii, 22 iunie 2021 – eveluarea financiară, 22 iunie 2021 – deliberarea/selecția câștigătorului, comunicarea oficială a rezultatului, 2 iulie 2021 – încheierea perioadei de contestații și 5 iulie 2021 – data estimată pentru semnarea contractului.

Detalii despre proiect

Varianta de Ocolire a municipiului Târgu Mureș va avea 11,643 de kilometri și va face legătura între localitățile Târgu Mureș și Ernei, va traversa teritoriile a patru unități administrative-teritoriale: Târgu Mureș, Livezeni, Sângeorgiu de Mureș și Ernei, cu plecare de pe DN13 Brașov – Sighișoara – Târgu Mureș (kilometrul 164 plus 992) și sosire pe DN15 Târgu Mureș – Dumbrăvioara – Reghin (kilometrul 83 plus 900).

Proiectul prevede construirea a cinci poduri, a două pasaje și a unui viaduct și este cuprins în Hotărârea de Guvern nr. 666/2016 – Anexa nr. 5 pentru aprobarea documentului strategic de aprobare a Master Planului General de Transport al României. În conformitate cu lista proiectelor eligibile din POIM 2014-2020, proiectul este finanțat din fonduri externe nerambursabile.

În anul 2012, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic a fost actualizat de SC Arcadis Eurometudes. Obiectivul de investiții are principalii indicatori tehnico – economici aprobati prin Hotararea Guvernului nr. 423/26 iunie 2013, în baza documentației tehnico – economice aprobate și a proiectului tehnic elaborat în anul 2012.

Progresul fizic realizat al Variantei de Ocolire Târgu Mureș este de 34,26% în baza unui contract de execuție lucrări, reziliat în data de 29 decembrie 2017.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Centura aia nu o existe niciodata .Urmeaza contestatii si iarasi procese .idee este daca dIn varii motive nu poate fi realizata ar trebuie ingropat proiectul si facuta centura varianta Azimures Sancrai Sangeorgiu de Mures

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE