Despre nutriție și dans popular, în ultima zi a  ”Taberei Blaga” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 578 Vizualizări

Despre nutriție și dans popular, în ultima zi a ”Taberei Blaga”

Ultima zi din cadrul primei ediții a ”Taberei de la Blaga” a programat vineri, 9 iulie noi și diverse activități pentru elevi printre și un atelier de nutriție coordonat de Orsolya Moldovan, tehn. nutriționist, fostă elevă a Liceului Tehnologic „Lucian Blaga” din Reghin.

„Participanții au avut parte de câteva informații utile în ceea ce privește nutriția și alimentația sănătoasă. Este extrem de important ca elevii să înțeleagă importanța nutriției, din punct de vedere medical dar și din punct de vedere al educației. Copiii, dar și adulții,  mânâncă fără să se hrănească, de aceea este bine să cunoască orarul meselor, ce fel de alimente să mănânce, când să le consume și în ce cantități. Copiii au primit acest atelier cu brațele deschise, le place să fie implicați și în astfel de acțiuni, acesta fiind și farmecul atelierului de nutriție din cadrul taberei. Cred că ar fi cel mai important ca elevii să învețe la școală despre aceste aspect legate de nutriție, cel puțin principiile de bază să fie predate elevilor. Astfel, ei vor avea parte de o bază pe care vor putea construi ceva durabil și sănătos”, ne-a declarat Orsolya Moldovan.

Ziua de vineri a programat și un inedit atelier dedicat dansurilor populare românești.

„Acest atelier a apărut din dorința noastră și a unor copii care-i avem ca și voluntari de a arăta că și dansurile românești au farmecul lor. Sunt atâtea dansuri la modă acum și de ce să nu scoatem din lada de zestre și dansurile noastre. Copiii au învățat în primul rând pașii de bază în ce privește dansul popular. Au învățat că atunci când dansează,  în primul rând trebuie să fie veseli. Acesta este primul pas de bază, veselia, chiar dacă ești trist, supărat, când dansezi o să te simți mai bine. Al doilea pas de bază după veselie este dorința de a fi în comuniune cu ceilalți. Ori în horă, ori în învârtită, trebuie să te armonizezi cu ceilalți. Urmează apoi  pașii dintr-o horă  care se dansează la orice eveniment de mai mare sau mai mica anvergură. De asemenea, cei prezenți la acest atelier au învățat și învârtita, mai exact  ce trebuie să facă un băiat și o fată. Copiii au fost încântați, ar dori să participe și la următoarele ediții ale taberei sau de ce nu, în cadrul unui cerc la școală. Vom vedea, acum e prematur să vorbim” a precizat. prof. Emilia Moldovan, consilier educativ în cadrul Liceului Tehnologic ”Lucian Blaga” din Reghin.

Programul ultimei zile de tabără a mai cuprins ieșiri în natură (Detectivi în natură cu Mivus Grup, Tură de biciclete la Pădurea Mociar), atelierul Charge Green, un atelier de împâslirea lânii, atelier de dansuri latino și nu în ulltimul rând o oră de limba engleză.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE