Dorin Florea mai obține o amânare. Încă nepublică (UPDATE) Justitie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 1232 Vizualizări

Dorin Florea mai obține o amânare. Încă nepublică (UPDATE)

Procesul de la Tribunalul Harghita în care sunt inculpați fostul primar al municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, și actualul consilier local PRO România Claudiu Maior s-a amânat cu încă alte opt zile. Am aflat de pe alte site-uri care dădeau ca sursă portalul instanțelor.

E ora 13.50 și după cum se vede în printscreen-ul atașat, soluția nu este încă publică. Acum, ori trăim în universuri paralele, ori informația e din altă parte.

UPDATE. 14.09

Soluția a apărut, prin minune, la 14.09, după ce am stat cu degetul pe tasta F5, de am simțit că îmi amorțește degetul.

Soluția pe scurt publicată pe portal.just.ro este următoarea: „Amână pronunțarea pentru data de 29 iulie 2021, ora 11.00”.

Scurt remember

În decembrie 2015, Biroul de Relații Publice din cadrul DNA a publicat comunicatul privind trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului Dorin Florea și a directorului economic al Primăriei Tîrgu Mureș, Kiss Imola, pentru abuz în serviciu. Pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu mai sunt trimiși în judecată viceprimarul Claudiu Maior, consilierii locali Benedek István și Ioan Fărcaș, Bakó László Attila și Virgil Măceșanu, angajați ai Primăriei Tîrgu Mureș, și fostul secretar al municipiului, Maria Cioban.

De asemenea, Ioan Nucu Man este inculpat și trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, deturnare de fonduri, în formă continuată (105 acte materiale), și spălare de bani.

Inculpată este și Asociația Sportivă Fotbal Club ASA 2013 pentru spălare de bani.

Procurorii susțin în rechizitoriu că: “La data de 18 iulie 2013, inculpatul Dorin Florea, în calitate de primar al municipiului Tîrgu Mureș și ordonator principal de credite, și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu prin încălcarea prevederilor mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local către Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureș, întrucât aceasta avea obligații de plată neonorate privind impozitele și taxele către stat, precum și contribuțiile către asigurările sociale de stat. Concret, inculpatul Dorin Florea, beneficiind de sprijinul inculpaților Bako Laszlo Attila și Măceșanu Emil Virgil, a inițiat, în condiții ilegale, un proiect de hotărâre de consiliu local care a stat la baza adoptării, în mod ilegal, la data de 25 iulie 2013, a hotărârii a Consiliului Local Municipal privind aprobarea alocării, de la bugetul local, a sumei de 7.500.000 lei pentru sezonul competițional 2013-2014, în vederea continuării asocierii dintre municipiul Tg. Mureș și Fotbal Club Municipal Tg. Mureș. La acea ședință au participat, pe lângă secretarul Primăriei Municipiului, inculpata Cioban Maria care a contrasemnat documentul respectiv și consilierii Maior Sergiu-Claudiu, Benedek Istvan și Fărcaș Ioan care erau și membri în Consiliului Director al Asociației Sportive „Fotbal Club ASA 2013” („Fotbal Club Municipal”) Tîrgu Mureș și care cunoșteau faptul că entitatea respectivă înregistra obligații legale restante către bugetul de stat, neputând astfel beneficia în condiții legale de finanțare de la bugetul local al municipiului Tîrgu Mureș”.

Pentru documentare asupra subiectului vă invit să ne amintim împreună cum au evoluat lucrurile până s-a ajuns la înregistrarea dosarului în 2015 la Tribunalul Harghita.

AICI aveți informațiile. Dați click pe AICI cu încredere.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE