Echipamente furnizate de Clini-Lab, esențiale pentru sănătate Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 287 Vizualizări

Echipamente furnizate de Clini-Lab, esențiale pentru sănătate

Compania mureșeană CLINI-LAB este un importat furnizor de aparatură pentru sistemul medical din România. Cât de importante sunt aceste echipamente, am aflat chiar de la cei care le utilizează, spre beneficiul pacienților. Astfel, am aflat detalii despre o linie furnizată de CLINI-LAB Spitalului Clinic Județean Mureș, de la specialiști din cadrul instituției, iar directorul companiei mureșene, Jakab Ștefan, ne-a oferit detalii despre activitatea din ultimul an, în interviul de mai jos.
Cal 6000 este un aparat automat pentru hematologie, furnizat recent de compania mureșeană CLINI-LAB, Spitalului Clinic Județean Mureș. Câteva detalii despre utilitatea lui ne-a oferit Prof Dr. Adrian Man, medic șef laborator analize medicale: ”Medicina clinică actuală presupune practici clinice tot mai avansate, care nu pot fi susținute decât prin metode paraclinice tot mai performante.

Cal 6000 este un analizor hematologic furnizat recent de CLINI-LAB Spitalului Clinic Județean Mureș. Deține un sistem optic îmbunătățit, cu un nou sistem de reactivi, care asigură mai mulți parametri ai hemogramei, cu diferențiere superioară a populațiilor celulare, cheia evidențierii celulelor anormale. Aparatul se numără printre puținele care calculează și numărul de reticulocite. Este o reală combină hematologică alcătuită din două analizoare automate și un automat de efectuare a frotiurilor sanguine, legate între ele printr-un sistem de transport al probelor, reducând astfel la minimum eroarea umană. Analizorul asigură astfel o mare acurateţe, rapiditate (110HLG/ ora), iar probele de urgenţă se pot efectua în orice moment. Operarea are loc prin intermediul unui sistem tactil, cu modalități de prelucrare automat și manual. Asigură managementul controalelor de calitate, respectiv un sistem de avertizare asupra anomaliilor decelate privind morfologia leucocitară, eritrocitară, trombocitară, evidenţierea valorilor anormale. Softul LabXpert al aparatului permite optimizarea analizelor datelor, permite o reexaminare eficientă și autovalidarea rezultatelor normale, iar interfața interactivă asigură vizualizarea și validarea facilă a rezultatelor patologice. Instalarea aparaturii face parte dintr-un proces de actualizare a infrastructurii laboratorului de analize medicale din Spitalul Clinic Județean Mureș, în beneficiul pacienților.”
Partener al liderilor mondiali
Reporter: Cum a fost anul 2020 și ce a trecut din 2021 pentru CLINI-LAB, în contextul pandemiei?
Jakab Ștefan: Ca pentru toate firmele, anul 2020 a fost unul mai deosebit, ieșit din tiparele anilor anteriori. La începutul acestui an am făcut o analiză privitoare la activitatea din 2020, care ne-a relevat cât de sinuoase au fost activitățile noastre, rezultatele, relația cu angajații, colaborarea cu clienți noștri, de fapt întreaga activitate din cadrul firmei. Dacă în primul trimestru nu am resimțit efectul pandemiei, ulterior a apărut o generare de stocuri, destul de consistentă. Inițial, în primele luni am făcut față cererilor mari de produse destul de greu, însă lunile aprilie-mai au fost mai slabe, din punct de vedere al cererii pieței. Am lucrat și de acasă, ca majoritatea companiilor. Începând din vară, activitatea noastră a revenit aproape de nivelul normal, cu mențiunea că au fost cerințe mai deosebite, la care a trebuit să răspundem cu mai multe eforturi. Am reușit să asigurăm necesarul de produse și în această perioadă. Piața propriu zis s-a schimbat puțin, în sensul că au fost și cereri atipice, bineînțeles ca răspuns la pandemie, ca reacție la cererea de materiale de diagnosticare specifice SARS-CoV-19, apoi privitoare la monitorizarea de anticorpi, de antigene. Considerăm că am răspuns bine cerințelor pieței. Rep.: Cum a influențat activitatea companiei noul centru logistic, deschis anul trecut la Târgu Mureș? J.Ș.: A fost o mare ușurare faptul că la începutul anului trecut am dat în folosință noul centru logistic al firmei. Pe lângă faptul că este un spațiu foarte generos, am unificat, de fapt, trei depozite: unul de materiale de transport, de palete și toate cele necesare transportului, al doilea de aparatură și, în sfârșit, al treilea, un spațiu foarte mare pentru produse de diagnosticare. Un spațiu foarte generos, cu temperatură controlată, deoarece majoritatea produselor noastre trebuie ținute între 3-8 grade, pentru a le înmagazina în siguranță. În plus, noul centru logistic este mult mai accesibil pentru camioane, pentru utilaje de transport mari și grele.
Rep.: Ce noutăți aveți pentru piața aparaturii de laborator din România?
J.Ș.: Am început și noi acum cu dezvoltarea produselor SARS-COVID pe piața românească, iar în continuare punem un accent deosebit pe automatizarea activității în laborator. Această activitate necesită o atenție deosebită, astfel că automatizarea reprezintă un mare avantaj pentru laboratoarele de nivel mediu sau mare.
Rep.: Care sunt cele mai reprezentative produse pe care le are în portofoliu compania CLINI-LAB?
J.Ș.: Avem în meniu o ofertă destul de largă, dar cele mai importante sunt cele de la Mindray. Acest producător, în ultimii 10 ani a ajuns în topul producătorilor de produse de diagnostice, iar în domeniul hematologiei și al automatizării hematologiei reprezintă elita, împreună cu o altă firmă japoneză. Cei doi producători sunt cei mai puternici la nivel mondial. Anul trecut am mai făcut o achiziție. Inițial am avut o distribuție parțială a unor produse speciale, de nișă, iar apoi am făcut achiziția celeilalte părți. Produsul se numește BRAHMS, ca și numele celebrului compozitor. E vorba de produse speciale pentru monitorizarea în primele două sau trei luni a pregnanței. Cred că în acest domeniu putem să facem pași mari în viitor
Rep.: Ce însemnă CLINI-LAB pentru par teneri, în afara produselor furnizate?
J.Ș.: Noi de la început, din 1993, de când am pornit la drum, am dorit să devenim parteneri de încredere. Știu că este o expresie uzată, dar în acest domeniu, să fii de încredere înseamnă, pe lângă produse de calitate, încrederea partenerului nostru în faptul că după o comandă fermă la fel de ferm va primi și produsul în condiții optime și în timp util, iar partea de service va fi promptă și de înaltă calitate. Aceasta este filosofia pe care o imprimăm activității noastre.
A consemnat Florin Marcel SANDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE