Home / Învățămînt / Aproape 73% din cadrele didactice au promovat examenul de definitivat. Creștere de peste 4%

Aproape 73% din cadrele didactice au promovat examenul de definitivat. Creștere de peste 4%

Rata finală de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2021), după soluționarea contestațiilor este 72,95% (în creștere cu 4,23%, comparativ cu rezultatele inițiale – 68,72%), a informat astăzi Inspectoratul Școlar Județean Mureș. 

Astfel, după evaluarea contestațiilor depuse (55), 178  de candidați au reușit să obțină medii mai mari sau egale cu 8 (opt), în condițiile în care, după afișarea primelor rezultate, fuseseră declarați promovați 167 de candidați. 

Conform legislației în vigoare, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Astfel, din totalul celor 244 de candidaţi cu lucrări evaluate, 178 candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, 3  candidaţi au fost notați cu 10 (Matematică – 1 și asistență medicală generală (maiștri instructori) – 2) iar 10 candidați au primit note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 63 de candidați au avut note între 5 și 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 2 candidați. O lucrare a fost anulată în centrul de evaluare.

Cadrele didactice care promovează acest examen dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Luduș: Creșă arondată la „Căsuța Fermecată”

În Legea nr. 1/2001 a Educației Naționale la articolul 27, alineatul 1, este specificat ca …